Skip to main content

Influencer riskeert gevangenisstraf voor foto Seksmuseum

04/08/2021
seksmuseum
Beeld: Wikimedia/Hanno Lans

Het Seksmuseum in Amsterdam is zowel populair onder Amsterdamse locals, als onder toeristen. Zo ook de 23-jarige Turkse influencer Taşkin. Met een Instagram en Twitter following van meer dan een half miljoen, legt Taşkin alles vast. Ook haar kiekjes in het Seksmuseum, toen ze op vakantie was in Amsterdam. Deze keuze kan haar nu echter een gevangenisstraf opleveren.

De jonge Turkse is onlangs aangehouden door de politie in Istanbul. Hierbij moest ze een verklaring afleggen over haar foto in het Seksmuseum. ‘Ik dacht dat het voorbij was, maar maanden later ben ik weer opgepakt’, vertelt ze aan het Parool. ‘Dit was tijdens mijn zomervakantie in Çanakkale, toen ik een hotel zat. Ik heb toen een nacht vastgezeten en ik heb toen de aanklager uitleg gegeven over de posts. Hij zei toen dat ik vrij was.’ Ruim een jaar later bleek Taşkin echter niet vrij te zijn.

Zo heeft ze deze week een sms gekregen dat ze in de rechtbank moet verschijnen wegens het verspreiden van ‘onzedelijk materiaal’. Er hangt haar een celstraf van zes maanden tot twee jaar boven het hoofd. Taşkin heeft al veel foto’s verwijderd, vanwege angst om vervolgd te worden. ‘Ik wil niet de gevangenis in vanwege een foto in het Seksmuseum’, stelt ze.

Leave a Reply