Skip to main content

Instagram vereist dat gebruikers hun geboortedatum invoeren

01/09/2021
Beeld: Flickr / Perzonseo Webbyra

Instagram zal binnenkort gebruikers verplichten om hun geboortedatum op te geven. Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat het gebruikers zal aansporen om hun geboortedatum aan hun profielen toe te voegen, om zo de app verder te “personaliseren”.

Het verzoek vanuit de app zal in eerste instantie optioneel zijn, maar Instagram geeft aan dat het in de toekomst een verplicht zal worden. De nieuwe veiligheidsvoorziening is speciaal voor jongere gebruikers bedacht. Het is een van vele opties die Instagram heeft geïntroduceerd om zo de veiligheid van de app te verbeteren. 

Instagram is namelijk sinds maart bezig met nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Zo is het niet mogelijk voor een volwassen van wie het account is gemarkeerd als “mogelijk verdacht” te communiceren met minderjarigen. Ook gaat een nieuw account van iemand onder de 16 automatisch op privé. 

Instagram heeft een AI gemaakt die bedoeld is om op te pikken wanneer kinderen misschien hebben gelogen over hun leeftijd. Dit in de hoop dat dit kinderen ervan weerhoudt oneerlijk te zijn in de app. Alle nieuwe veiligheidsvoorzieningen hebben als einddoel het contact tussen volwassenen en kinderen op de app moeilijker te maken. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een versie van Instagram komt voor gebruikers onder de 13 jaar. Naast Instagram zijn ook bedrijven zoals TikTok en Youtube bezig met nieuwe veranderingen voor tieners. 

Leave a Reply