Skip to main content

Interview Bnnyhunna: ‘Kanye West durft te dromen’

07/10/2021
Beeld: Segraphy

Geboren in Amsterdam-Zuid Oost met een Ghanese achtergrond ontdekte Benjamin ‘Bnnyhunna’ Ankomah zijn manier van expressie; muziek. Bnnyhunna is al jaren actief als muzikant en producer voor onder andere artiesten als Gaidaa, Rimon, Akwasi en YungNnelg. Bij de laatste drie namen zat Bnnyhunna ook nog in de band als muzikant.

Door middel van verschillende kunstvormen zoals fotografie, videografie en poëzie en beïnvloed door genres als jazz, soul, afro en hip hop, wil Bnny alle zintuigen van zijn publiek prikkelen. Complex sprak Bnnyhunna over onder andere zijn project ‘SINTHA’, zijn inspiratie en voorbeelden.

Kan je de artiest Bnnyhunna omschrijven in drie woorden? 

‘HipHop. Church. Kunst.’ 

Kan je de drie woorden toelichten voor de mensen die jou niet kennen? 

Church (kerk) verwijst naar mijn leven en mijn geloof. Doordat mijn vader muzikant was in de kerk heb ik meerdere instrumenten leren kennen. Met de jaren heb ik instrumenten zoals piano, gitaar en drums leren spelen. Door de ervaringen met instrumenten groeide mijn interesse in HipHop en dat heeft ervoor gezorgd dat ik beats ben gaan maken. Kunst? Dat komt door artiesten zoals Kendrick Lamar en de art behind the music.’

Aangezien je Kendrick Lamar al noemt, welke artiesten zie jij als een voorbeeld?

Kanye West! Hij is bezig met een reis en de ups and de downs maken wij van dichtbij mee. Daar kan je wat van vinden, maar hij kan zichzelf wel altijd uiten. Hij durft te dromen, het totale plaatje klopt. Maar Kendrick Lamar is ook super sick conceptueel en natuurlijk Childish Gambino.’

Op welk werk uit het verleden ben je trots?

So So Lobi 2‘ van Winne, want ik ben verantwoordelijk voor de helft van de productie op die mixtape. Het hele proces verliep organisch en voelde spiritueel. Voorafgaand een sessie had ik altijd een gesprek van twee, drie uur met Winne. Samples werden tijdens het gesprek gezocht en zo ontstond er een beat. Ik was aanwezig bij elke sessie.’

Wat wilde je met de shortfilm laten zien?

‘De plaat SINTHA visualiseren. Het verhaal gaat over 2 individuen die elkaar ontmoeten en langzamerhand affectie voor elkaar beginnen te krijgen. De ene heeft meer verwachtingen dan de ander. Dat is een dynamiek die ook een paar keer in het verhaal schommelt. Uiteindelijk kunnen ze niet krijgen wat ze willen van elkaar en eindigt het met rage. Sintha is eigenlijk de jongedame die een rol speelt in de verhaal, maar tegelijkertijd ook een metafoor voor het leven en hoe je niet altijd alles kan krijgen. Op het einde van het short film heb ik die conclusie geaccepteerd en ben ik als het ware bevrijd.’

Wat kunnen de fans van jou verwachten?

‘Iedereen weet dat het tegenzat betreffend live shows. Alles zat tegen. Maar de fans kunnen live shows verwachten. Nog iets. Ik mag het nog niet vertellen, dus dan maar een tipje van de sluier. Ik ben bezig met een project buiten muziek om. Een hint: poëzie.’

Wie is een inspiratie voor jou? 

‘Mijn vader. Dat spreekt voor zich, maar los van mijn vader? The New Originals (TNO) zijn echt de homies. Als ik de homies moet omschrijven: vliegende keep. Ze springen bij waar nodig is. Dat is echt een inspiratie voor mij, ik wil veel dingen teruggeven die ik heb gekregen vanuit de community.’

Creatives Are The New Athletes”

Op tien oktober staat Bnnyhunna met het project in Paradiso Noord.

Leave a Reply