Skip to main content

Jade’s Picks: Amsterdam Fashion Week Edition

01/09/2022januari 3rd, 2023

Deze Jade’s Picks staat in het teken van Amsterdam Fashion Week. Tijdens AFW zal ik, Jade, een TikTok Wardrobe met mijn favoriete kleding items tentoonstellen, je kunt mijn stijl bekijken en kleding items passen. De TikTok Wardrobe zal tijdens AFW op 2 en 3 September voor iedereen toegankelijk zijn en plaatsvinden in The HUB. In deze edit zal ik jullie alvast wat items laten zien die je in mijn TikTok Wardrobe kunt verwachten, gebaseerd op mijn stijl en de opkomende trends (de Jades Picks van deze maand kun je dus van dichtbij bekijken in The HUB). 

1. Ottolinger Mesh Tank Top Mini Dress 

€475

We gaan September tegemoet dus een mini dress kan er nog net mee door in ons land. Én omdat ik groot liefhebber ben van de Y2K style, en de fashion goden voorlopig ook nog, kon deze jurk van Ottolinger niet ontbreken in mijn kast. Ottolinger is een kleurrijk en speels merk dat in het afgelopen jaar erg populair is geworden, ze werken met veel mesh-stoffen (zoals bij dit jurkje) en gebruiken aparte vormen en prints in hun designs. I love it! 

2. Vintage Levi’s 501 

€53 

Mijn AFW TikTok Wardobe is niet compleet als mijn favoriete essentiële kleding item er niet in hangt; Een Vintage Levi’s 501 jeans. Een klassieker die nooit verveelt en iedereen kan rocken. 

Dus ren naar de dichtstbijzijnde vintage winkel en thank me later, want deze jeans ga je het liefst elke dag willen dragen. 

3. Prada Denim Shirt 

€820 

Om nog even in mijn denim ‘obsession’ te blijven hangen laat ik jullie dit denim shirt van Prada graag zien. Dit shirt is onderdeel van de mannencollectie, maar girls die van een oversized fit houden zal dit ook goed staan. Hoe meer oversized en boxy-er de fit, des te beter. Altijd. 

Ik combineer dit item met een mini skirt en een tube top maar draag het soms ook op een cargo of track pants. 

4. Kith Women Rhea Sheer Rib Tee & Skirt 

€85 & €95

Deze set van Kith is een om verliefd op te worden, edgy en classy gecombineerd. Opnieuw een see-through stof (een stof met een vleugje 90s stijl) en met de kleur zwart zit je nooit verkeerd. ‘Black on black’ is een kleuren combi die je de komende periode veel zult zien. 

5. P4TS Faux Leather Pants  

€99,99

‘Punk Futurism’ en ‘Leather looks’ zijn twee trends die je komend seizoen veel gaat zien en ik kan niet wachten. Deze faux leather pants van het NL based streetwear merk Planga4TS sluiten goed aan bij deze upcoming trends. Ook dit item zal in mijn TikTok Wardrobe hangen, de broek is unisex en de details zijn sick. Kom de broek gerust van dichtbij bekijken op 2 & 3 september. 

6. Lumi3re Two-Tone Tracksuit 

€150 

Sporty & Preppy inspired kleding komt terug. Kleding geïnspireerd op sportswear en prep school uniforms. Dit trainingspak van Lumi3re sluit goed aan bij deze trend aan, sportief maar het merk weet het pak toch een urban touch te geven. In mijn TikTok wardrobe zullen ook andere unreleased (!) items van Lumi3re komen te hangen. Kom 2 & 3 september langs bij The HUB voor een sneakpeak van hun nieuwe collectie. 

7. Poppi Lissiman Puff Bag 

€130 

Ik ben een mega tassen fan en heb er nogal een zwak voor, en zo had ik dat ook voor deze Poppi Lissiman tas. Poppi Lissiman is een merk dat veel aparte accessoires verkoopt, net zoals deze tas weten ze overal altijd een coole twist aan te geven. De puff bag hebben ze in verschillende kleuren en ik ben in love met de bewerking van de stof. Een aanrader. 

8. ØLÅF AOP Zip Fleece Multi 

€160

Misschien nog een beetje vroeg voor een fleece jas, maar je weet het nooit in Nederland. Olaf’s nieuwe collectie is net uit en de print van deze jas is something! Ook deze toffe jas zal te vinden zijn in mijn kast samen met een aantal andere jassen, omdat ik er niet genoeg van kan krijgen. Een coole jas kan soms echt de outfit afmaken naar mijn mening.