Skip to main content

Jay-Z en Roc Nation investeren in digitaal sportplatform Fanatics met een waarde van € 15 miljard

12/08/2021
Beeld: Flickr / Kim Erlandsen

Na de investering in Landis Technologies heeft Jay-Z niet lang stilgezeten. Jay-Z en Roc Nation hebben nu geïnvesteerd in Fanatics, de organisatie van Michael Rubin die wordt gewaardeerd op maar liefst € 15 miljard. De investering volgt na de geplande transformatie van e-commerce bedrijf Fanatics naar een digitaal sportplatform.

Fanatics, dat in de eerste plaats een verkoper van sportartikelen is, is van plan de nieuwe financiering te gebruiken om verder uit te breiden. De laatste financieringsronde stuwde de waardering van Fanatics van € 10,9 miljard naar € 15 miljard. Dit dankzij investeringen van Jay, Roc Nation, de MLB en SoftBank. De uitbreiding moet er in eerste instantie voor zorgen dat Fanatics kan meedoen met de competitieve, maar groeiende sector voor sportweddenschappen. Naast de sportweddenschappen zal er een focus zijn op media, gaming en NFT’s. Met deze enorme visie kwam er een meer geïntegreerd bedrijf achter Fanatics, waarbij Rubin van uitvoerend voorzitter naar CEO ging.

Naast slimme investeringen had Jay-Z onlangs nog een andere reden om feest te vieren. Afgelopen zondag werd Watch The Throne, zijn legendarische samenwerkingsalbum met Kanye West, tien jaar. Complex US sprak onlangs met filmmaker Robert Lopuski, die een iconische documentaire achter de schermen van het opnameproces van het album filmde.

‘Er gaat een deur open en in de woonkamer hoor ik Jay een couplet in een microfoon dreunen. Het is superstil, omdat hij aan het opnemen is. Ik ga heel voorzichtig de ruimte binnen en iedereen is daar stil terwijl Jay een couplet voor het album opneemt. Het was een van die surrealistische momenten. Je hoort en voelt allebei de kracht van iemand die hier gewoon goed in is en dat doet in een heel intieme ruimte.’

Robert Lopuski

Leave a Reply