Skip to main content

Jay-Z kan niet stoppen met investeren: ‘Een ongelooflijk zakelijk inzicht’

13/10/2021
Beyoncé

Jay-Z zet zijn stappen in de marihuana-industrie voort door $ 19 miljoen te investeren in het betalingsbedrijf Flowhub. Het bedrijf met een waarde van $ 200 miljoen helpt coffeeshops bij het verwerken van betalingen. Met een investeringsronde is er tot nu toe in totaal $ 50 miljoen opgehaald. 

Flowhub, opgericht in 2015 met meer dan 60 jaar ervaring in de sector, verwerkt meer dan $ 3 miljard aan jaarlijkse verkopen voor meer dan 1.000 bedrijven in 14 staten. Met het extra geld is het bedrijf van plan uit te breiden naar opkomende markten te versnellen. 

“We zijn verheugd om deze kapitaalverhoging aan te kondigen. Wanneer Jay zei: ‘I’m not a businessman, I’m a business, man’ – het is waar. Hij heeft een ongelooflijk zakelijk inzicht.”

CEO Kyle Sherman tegen Forbes 

Jay-z is al enige tijd bezig met investeren. Onlangs heeft o.a hij samen met Will Smith geïnvesteerd in een startup die huurders wil begeleiden op hun weg naar het bezitten van een huis. En na die investering bleef het niet rustig. Jay-Z en Roc Nation hebben ook geïnvesteerd in Fanatics, de organisatie van Michael Rubin die wordt gewaardeerd op maar liefst € 15 miljard. De investering volgt na de geplande transformatie van e-commerce bedrijf Fanatics naar een digitaal sportplatform.

Leave a Reply