Skip to main content

Jayboogz over Johnny Story 3: The Movie

07/03/2022januari 3rd, 2023

De eerste twee delen van Jayboogz’ ‘Johnny Story’ namen de kijker mee in het leven van de fictieve Johnny. Op YouTube scoorden deel 1 en deel 2 goed en lieten zien dat Jayboogz naast zijn muziek ook een verhaal kan vertellen via beeld. Binnenkort komt het derde deel uit van de serie en om het nog grootser aan te pakken, zal deze vertoont worden in de bioscoop. We spreken met Jayboogz over ‘Johnny Story 3: The Movie’.

De trailer voor ‘Johnny Story 3: The Movie’

Johnny Story

Het idee voor het derde deel kwam in de tijd dat Covid nog steeds de deuren van de clubs op slot hield. ‘Het was in die Corona-tijd dat ik niet echt, laat me zeggen, vibe tunes wilde releasen. Tunes voor de clubs, want er zijn geen clubs gaande. Ik wilde mensen niet voorliegen in een vibe wat het niet was op dat moment.’ Het idee voor Johnny Story 3 kwam toen hij met Hekje31 in de auto zat. ‘Ik was een jaartje stil. Ik was helemaal offline en hij zei me: ‘Broer, jij! Jij hebt ons verhaal. Jij hebt het verhaal van de buurt, bro. Die Mocro’s hebben hun Mocro Maffia. Wij hebben Johnny Story. Je moet het realiseren.’ Ik was gelijk geïnspireerd en die nacht nog, was ik thuis aan het pennen. Ik zet die laptop open en ik begin notities erbij te pakken en schreef in de nacht het verhaal van ‘Johnny Story 3: The Movie’.’

Het eerste deel van Johnny Story

IN DE BIOSCOOP

‘Johnny Story 3: The Movie’ komt als vervolg op de andere delen en wanneer je besluit om het in de bioscoop te kijken, dan krijg je van tevoren de eerste twee delen te zien. ‘Het is een aanvulling op de film, zodat mensen het niet missen. Het is volgens mij in totaal 10 minuten. Dan kan je het makkelijk volgen. Dan weet je wat er is gebeurd, hoe of wat, en deel 3 gaat verder.’

Het tweede deel van Johnny Story

Het album van Johnny

Natuurlijk is een bioscoopfilm niet alles wat we van Jayboogz kunnen verwachten, want er komt ook nog een nieuw album uit van de rapper uit Amsterdam Zuid-Oost. ‘Het is het album van Johnny. Mensen zullen zeggen: ‘het is eigenlijk die lifestyle van Jayboogz’, maar ik laat mensen daar naar gissen.’ Zijn ambities als rapper zijn al jaren duidelijk, maar het succes van Johnny Story heeft hem ook laten proeven van een rol als regisseur. ‘Ik heb ook ambities om daarin te groeien, omdat ik weet dat ik een bepaalde visie heb. Inzicht. Ik kijk anders uit mijn ogen dan een normaal mens, zie dingen wat mensen niet zien, begrijp dingen wat mensen niet direct begrijpen. In een creatieve zin. Wat dat betreft denk ik wel dat het voor mij is weggelegd. Daarin wil ik groeien.’

JayBoogz over Johnny Story 3.