Skip to main content

Jong Ajax talent, Noah Gesser (16) overlijdt tijdens verkeersongeluk

31/07/2021
noah gesser
Beeld: Getty Images

Jong talent Noah Gesser (16), die bij de jeugd divisie van voetbalclub Ajax speelde, is gisteren overleden na een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde op Weg der Verenigde Naties in IJsselstein. Zijn oudere broer (18) overleefde het ongeluk ook niet. De broers kwamen waarschijnlijk op een verkeerde weghelft terecht, waardoor een frontale botsing met een taxibusje volgde. De taxichaffeur is naar het ziekenhuis gebracht, maar is ongedeerd.

Noah Gesser ging op 12-jarige leeftijd van Almere City naar Alphense Boys. Hier begon zijn uitzonderlijke talent meteen op te vallen, als spits van de D1. De voetballer stond bekend als een snelle speler die veel scoorde. Dennis Captein, de voorzitter van de club, noemt hem het ‘allergrootste talent dat hij ooit heeft gezien’. Gesser speelde sinds 2018 voor het Amsterdamse Ajax.

Op de website van Ajax schrijft de club: “Ajax is diep geraakt door deze tragische gebeurtenis. De club wenst de naasten alle sterkte bij het verwerken van dit onmetelijke verlies.” Tijdens de oefenduels van vandaag, wordt er een minuut stil gestaan bij het verlies. Ook dragen de spelers rouwbanden. Social media wordt ook overspoeld met rouwberichten, waaronder van Ajax-directeur Edwin van der Sar. ‘Diep geraakt door het tragische overlijden van Ajacied Noah Gesser en zijn broer’, schrijft hij. ‘Ik wil namens heel Ajax de familie, vrienden en alle nabestaanden condoleren en steunen in deze ongelooflijk moeilijke en zware tijd.’

Leave a Reply