Skip to main content

Jongens die shirt ‘afpakten’ op tribune reageren op virale video

12/10/2021oktober 14th, 2021

Na de wedstrijd Nederland Gibraltar ging er een filmpje viraal, waarin twee, Zwarte jongens te zien zijn die een shirt af zouden pakken van iemand anders. Het ging om een shirt dat Daley Blind het publiek in gooide. Sindsdien is er een online klopjacht gestart naar de twee jongens in de video. Complex NL heeft de heren exclusief gesproken en zij vertellen ons dat het helemaal niet in elkaar zit zoals het internet voor doet komen.

Een van de heren vertelt ons dat ze met een Surinaamse vlag naar de wedstrijd gingen om de Surinaamse spelers te steunen. Hierdoor kregen ze echter al sinds het begin van de wedstrijd racistische leuzen naar zich geslingerd, omdat ze een Surinaamse vlag mee zouden hebben. Het blijkt ook dat de een van de heren zelf omlaag getrokken werd nadat het shirt het publiek in werd gegooid. ‘Ik stond een paar meter verderop te kijken en zag het allemaal gebeuren. M’n broer stond daar in de crowd toen Blind het shirt gooide’, vertelt een van de heren. ”Ineens werd m’n broer naar achteren getrokken, waardoor iedereen op de grond viel. M’n broer had een opstootje met die jongen in de video, omdat die hem omlaag trok, dus ben ik ernaar toe gegaan.” Vervolgens liep de jongeman in de video op de twee heren af. ”Ik zei tegen hem: ”Doe rustig he?” Pas vanaf dat moment werd er gefilmd en je ziet ook in het filmpje dat ik dat tegen hem zei’.

De twee heren vertellen ons dat de vriendin van de jongeman in kwestie er ook bij was. Hoewel de vriendin zich met het akkefietje bemoeide, stellen de twee jongemannen dat zij haar juist niet in de situatie wilde betrekken. Dit bleek tevergeefs. Haar vriend, de jongeman uit de video, probeerde een van de heren in zijn gezicht te slaan: ”Ik sloeg hem gewoon terug. Actie, reactie. Zelfverdediging. We hebben gewacht op de beveiliging en ik heb ook aan de beveiliging verteld dat hij als eerste heeft geslagen. Toen ik thuiskwam, zag ik ineens dat de vriendin van die guy video’s liep te verspreiden op Twitter met de caption: ”Wie kent deze lafbekken? Ze hebben mijn vriend geslagen, mij getrokken en het shirt afgepakt”. Daarnaast beweert de jongedame dat de twee heren haar vingers hebben gekneusd.

Volgens de heren in kwestie is de online klopjacht dan ook totaal onterecht. Door de commotie zijn er veel meer mensen gevallen, maar zij zouden haar niet hebben getrokken. ”Mijn broer is zelf door haar vriend getrokken in al zijn enthousiasme. Ik heb niets te verbergen en wij hebben dat shirt helemaal nooit gehad. Waarom zouden we überhaupt nog trekken als we dat shirt al hadden? Nu spelen ze slachtoffer, terwijl er helemaal niets van hun verhaal klopt.”

Bekijk de video hieronder.

Leave a Reply