Skip to main content

Kanye West gaat Elon Musk achterna

17/12/2021
mental health rapscene

Ye gaat net als Musk al zijn huizen verkopen. Kanye West, die nu wettelijk bekend staat als Ye, gaat in een interview met kunstenaar Tino Sehgal het gesprek aan over alles. Van ‘kapitalistische heerschappij’, het verkopen van zijn huizen tot ‘de dood van Kanye West’. Dat laatste slaat op een conceptstuk getiteld The Funeral Rehearsal of Kanye West. 

“Ik kan niet toestaan ​​dat iemand te veel van me houdt, dan zit ik weer in een lus van liefde. Dan ben ik het aan iedereen verplicht om de persoon te zijn op wie ze verliefd werden. En ik zal nooit die persoon zijn. Ik moet altijd de vrijheid hebben om niet aardig gevonden te worden, zodat ik altijd mezelf kan zijn.”

Kanye West 

Het interview is afgenomen voordat de ruzie tussen Drake en Ye was bijgelegd. Mooi voor de fans, want hij deelt hier nog een paar rake klappen uit. Hij beschreef 808s & Heartbreak namelijk als een grote invloed op de Weeknd en Drake’s succes. Toch geeft Ye toe ook een beetje corny te zijn. Niet veel, net genoeg dat het niet erg is om corny te zijn. Als het gaat over design en zijn ambities wil Kanye niet te veel prijsgeven. Als uitleg gaf Ye dat het tijd is om verandering te brengen aan het kapitalistische model. Binnen een jaar wil Ye al zijn eigendom ‘verkopen’ en alle huizen in kerken veranderen. Het zouden dan plekken zijn waar iedereen heen kan. Ook zou er altijd in de kerken eten beschikbaar moeten zijn.

Hij gaf niet al te veel informatie over zijn performancestuk, dat tot stand kwam tijdens een bezoek aan Berlijn, maar het klinkt alsof de titel van het project vrij letterlijk is. Het zou moeten gaan om de repetitie van zijn eigen begrafenis. De begrafenis van Ye’s ego om precies te zijn.

Leave a Reply