Skip to main content

Kim Kardashian financiert evacuatievlucht voor vluchtelingen

19/11/2021februari 14th, 2022
kim kardashian

Kim Kardashian heeft een evacuatievlucht gefinancierd voor Afghaanse vluchtelingen. De actie was opgezet door de voormalig aanvoerster van het Afghaanse vrouwenvoetbalteam Khalida Popal.

Het zou gaan om 35 Afghaanse voetbalsters en hun families. In totaal ging het om 130 mensen. Voor de actie kreeg Kim Kardashian hulp van Andrea Radrizzani, eigenaar van de Engelse voetbalclub Leeds United. De voetbalsters zaten al dertig dagen in Pakistan, dit nadat ze Afghanistan waren ontvlucht. 

”Bedankt uit de grond van mijn hart voor het genereuze doneren van al het geld voor deze vlucht”

Khalida Popal

Het nieuwe regime van de Taliban verbiedt mensen en vrouwen te sporten. Dit was één van de hoofdredenen voor de voetbalsters om Afghanistan te ontvluchten. De Afghaanse voetbalsters en hun families waren veilig in Pakistan, maar zonder garantie. Er was namelijk een risico dat het asiel dat de vluchtelingen hadden gekregen niet verlengd zou worden. 

Dankzij de inspanningen van Popal, Radrizzani, Kardashian en de liefdadigheidsinstelling ROKiT Foundation kon een vlucht geregeld worden. De gefinancierde vlucht ging van Pakistan naar Groot-Brittannië.  

Leave a Reply