Skip to main content

Kim Kardashian & Floyd Mayweather aangeklaagd voor fraude met crypto

12/01/2022
Kim Kardashian
Beeld via Gettyimages

Voordat je begint met het investeren in crypto of aandelen, wordt je altijd gewaarschuwd voor de risico’s. Hoewel het voor iedereen duidelijk lijkt te zijn dat je niet zomaar ergens in moet investeren, zijn er toch mensen die de mist in gaan. Een Amerikaanse belegger, Ryan Huegerich, is hier een van en klaagt nu meerdere influencers aan wegens crypto fraude.

Het zou gaan om o.a. Kim Kardashian en Floyd Mayweather. Afgelopen zomer zouden ze in zijn gezet voor een marketingcampagne voor EthereumMax, een destijds nieuwe cryptomunt. Volgens hun zou het verstandig zijn om in de munt te investeren – achteraf bleek dit dus niet zo te zijn. De munt steeg in de eerste instantie, maar is sindsdien flink gekelderd en is momenteel vrijwel niks waard.

Volgens Huegerich zouden de influencers samen hebben gewerkt voor hun eigen bestwil en hij beschuldigt ze van marktmanipulatie. EthereumMax zou 97% gedaald zijn in waarde sinds juni, dus als je veel geinvesteerd hebt ben je dus bijna je hele investering kwijt. Het is aanzien of de aanklacht stand gaat houden in de rechtbank, maar laat dit in ieder geval een extra waarschuwing zijn. Investeren blijft altijd een risico, dus check altijd dubbel of de munt die je favoriete influencer je geld waard is.

Leave a Reply