Skip to main content

KNVB komt met nieuwe straffen voor hooligans

21/10/2021oktober 23rd, 2021
Beeld: Pixabay / tomekwalecki

Een werkgroep van de KNVB is tot de conclusie gekomen dat er nieuwe sancties nodig zijn tegen supporters die zich niet gedragen. De werkgroep bestaande uit de KNVB, alle clubs en het Supporterscollectief is deze week opgericht. 

Supporters worden mogelijk geweerd bij wedstrijden in het betaalde voetbal als het aantal incidenten niet afneemt. Afgelopen zondag ging het voor de zoveelste keer mis in het betaald voetbal. Vitesse-speler Maximilian Wittek werd meermaals bekogeld met bier en in het stadion van NEC waren kwetsende spreekkoren te horen. Na de wedstrijd gingen de supporters door en waren er buiten het stadion ongeregeldheden tussen supporters en de politie.

“De goeden mogen niet of anders zo min mogelijk lijden onder de kwaden. Daar willen we ons voor blijven inzetten”

Voetbalbond

De clubs en de KNVB blijven zich inzetten voor een persoonsgerichte aanpak om daders aan te pakken. Zoals gewoonlijk in dit soort situaties volgt er eerst in het stadion waarschuwingen van de stadionspeaker. Stopt het gooien niet, dan wordt de wedstrijd gestaakt. 

Per direct komt er een nieuwe optie bij voor clubs. Het gaat om een uitkaartverplichting voor supporters die naar uitwedstrijden van hun club willen gaan. De registratieplicht voor fans in het uitvak geldt in ieder geval tot het einde van dit kalenderjaar. Het is daardoor niet meer mogelijk om op een andere manier aan tickets te komen.

Leave a Reply