Skip to main content

Lavils is eindelijk terug: “In Londen heb ik echt mijn spark teruggevonden”

01/10/2023
Zangeres Lavils

Drie jaar geleden brak Lavils door met haar eerste EP ‘Thankful’. Plotseling stond ze in de schijnwerpers, en net zo abrupt verdween ze weer. Nu is ze terug met haar nieuwe single ‘FIRST PLACE’. Wij spraken Lavils over haar comeback en over wat ze in de tijd dat ze afwezig was heeft gedaan.

Je stond een tijdje enorm in de schijnwerpers. Hoe voelde het om in die periode zoveel aandacht te krijgen?

“Voor mij was het te overwhelming. Ik had niet verwacht dat mijn eerste solo EP zo viraal zou gaan. Ik moest er enorm aan wennen, ook wat betreft school, want ik zat toen in het laatste jaar van de middelbare. Op straat werd ik steeds vaker herkend. Later op Snapchat kreeg ik dan een bericht van iemand die zei dat diegene mij tegenkwam. Dingen veranderden supersnel en toen dacht ik: ‘ben ik hier wel ready voor?’ Voor mij ging het echt alleen maar om de muziek en uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een stap terug te doen. Ik was natuurlijk jong en daar komen ook veel dingen bij kijken. Ik was toen net 18 en op die leeftijd kijk je ook naar jezelf; wie ben ik als persoon en is dit echt iets wat ik wil? Dat is ook een vraag die ik mezelf heb gesteld: ‘wat ik wil ik later doen in mijn leven?’ Wat betreft in de schijnwerpers staan: ik moest er heel erg aan wennen. Het is iets waar je ready voor moet zijn, want anders gaat het fout.”

Zijn er dingen die je in je afwezigheid hebt gedaan en ontdekt aan jezelf?

“Wat ik het allerbelangrijkste vond toen ik overwhelmed raakte was dat ik moest gaan kijken naar wie ik eigenlijk ben. Ook wat betreft muziek vind ik dat heel belangrijk, anders kan je je teksten ook niet geloofwaardig overbrengen.

Wat heeft je ertoe gebracht om weer nieuwe muziek uit te brengen?

“Onderweg naar het leren kennen van mezelf heb ik iemand ontmoet die op dit moment heel belangrijk is in mijn leven. Sinds wij met elkaar in contact zijn gekomen heeft hij binnen een week een studio voor mij gebouwd en heeft hij gezegd dat ik weer muziek moest gaan maken. Zo’n persoon had ik eerst niet in mijn leven, ik was independent en deed echt alles zelf in mijn kamer. Ik voelde het nog niet echt om na drie jaar weer muziek te gaan maken, maar op een gegeven moment moest hij [de persoon die ik heb ontmoet, red.] voor een gig naar Londen. Toen hij mij meevroeg zei hij dat ik daar studiosessies mocht gaan doen. Om in een ander land te zijn en te zien hoe andere mensen werken was een inspiratie voor mij. In de week dat ik in Londen was heb ik FIRST PLACE gemaakt, dat was ook gelijk de eerste track. In Londen heb ik echt mijn spark teruggevonden.”

Wat kunnen we in de nabije toekomst van Lavils verwachten?

“Ik hou het altijd voor me, ik ben heel geheimzinnig met mijn muziek. Ik denk dat dat ook wel een dingetje is van mij. Als ik volgende week wil droppen, drop ik volgende week. Voor nu heb ik nog geen grote plannen. Ik ben een persoon van komen en gaan, maar omdat ik mijn spark in de muziek weer heb gevonden weet ik het zeker: Imma stay, I’m not here to go.”

Check de nieuwe single van Lavils, FIRST PLACE, hier.

Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.