Skip to main content

Leger ingezet om uitbraak Taghi te voorkomen

10/12/2021

Het leger wordt ingezet bij het proces tegen Taghi. Justitie heeft de hulp ingeschakeld van een speciaal team van defensie om ontsnappingen van verdachten in het Marengo-proces uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught tegen te gaan. Zo zouden er onder meer barricades zijn opgeworpen om een uitbraak met een helikopter tegen te voorkomen.

Volgens bronnen zouden enkele verdachten in het Marengo-proces nog altijd een plan hebben voor een uitbraak met een helikopter. In de zwaarbeveiligde EBI zitten de kopstukken in het Marengo-proces. onder andere zou het gaan om Ridouan Taghi, Rico ‘De Chileen’ R. en de afgelopen dinsdag vanuit Colombia ingevlogen Saïd R., de belangrijkste handlanger van Taghi.

“Het bevestigt het enorme gevaar dat uitgaat van een groep zware criminelen. We moeten echt eindelijk de naïviteit hierover loslaten. Deze categorie criminelen vergt een andere benadering en behandeling.”

Burgemeester Van de Mortel van Vught

Langer vrees voor uitbraak

Politie en justitie vrezen al langer voor een uitbraak van Taghi. Eerder dit jaar werd bekend dat Taghi miljoenen had vrijgemaakt voor een ”commandogroep” die hem moest komen bevrijden. Dat bleek uit informatie uit een uitspraak van de beroepscommissie van de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) van dit voorjaar. We gaan zien of het leger genoeg is om Taghi binnen te houden.

Leave a Reply