Thierry Baudet reageert op statement Humberto Tan

okt 18 2021, 10:46 LIFE
baudet 2020
Nederland zou Nederland niet zijn als we om de zoveel tijd een nieuwe absurde statement krijgen van Thierry Baudet. Dit keer was het voor Humberto Tan echter tijd om er iets tijdens zijn talkshow over te zeggen. Inmiddels heeft Baudet ook op de statement van Humberto gereageerd.
De statement van Baudet luidde als volgt:''Dus de kans dat een blanke hetero aids krijgt, is kleiner dan de kans dat ie door de bliksem wordt getroffen. De kans is echt nul komma nul nul nul nul. Mégaklein. Eigenlijk bestaat aids niet voor blanke hetero’s.” In andere woorden: de blanke hetero man is superieur aan alles en iedereen, iets waar Baudet's statements vaker op neer komen.
Humberto reageerde op de uitspraak, middels een statement in zijn talkshow Humberto: Veel collega’s doen dit niet, maar in het buitenland wordt het wel opgepakt. Laten we daarom kijken naar de woorden die Thierry Baudet van Forum voor Democratie dit weekend uitsprak.” Humberto wist van tevoren niet zeker of hij op de uitgesproken woorden van Baudet wilde reageren, gezien Thierry's positie als volksvertegenwoordiger, maar de woorden hadden eigenlijk iets teveel lading voor Humberto om het niet te doen. Bekijk zijn statement hieronder.
Inmiddels heeft Thierry Baudet middels een tweet gereageerd op de statement van Humberto. Ook het FvD reageerde op Twitter op de statement van Humberto. Bekijk de tweets hieronder.

Altijd maar die “verontwaardiging” en emo-kaart om het debat te gijzelen. Mijn punt was dat in de jaren ‘90 Europese hetero’s werden geterroriseerd met angstbeelden over AIDS terwijl de kans daarop extreem klein was en is. En ik zei dit om uit te leggen wat er gebeurt met corona.

Humberto
Humberto
@HumbertoRTL

Volgens Baudet zou het risico om aids te krijgen verwaarloosbaar zijn voor blanke heteromannen. "Baudet vindt het nodig om al dat leed te bagatelliseren en te overgieten met een racistisch homofoob sausje." #humberto

2.1K
Reply

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55