Wit shirt weer wit krijgen: oma weet raad!

okt 02 2023, 12:43 LIFE
annie spratt 5tfci4nj6b4 unsplash
Witte shirts zijn een essentiële aanvulling op elke garderobe. Ze zijn veelzijdig, tijdloos en passen bijna overal bij. Maar, zoals iedereen die ooit een wit shirt heeft gedragen weet, kunnen ze ook gemakkelijk vies worden. Gelukkig zijn er manieren om je favoriete witte shirt weer sprankelend wit te krijgen. In dit artikel leggen we uit hoe je een wit shirt weer wit kan krijgen en geven we je tips om vlekken te voorkomen.

De eerste stappen

Wanneer je merkt dat je witte shirt een vlek heeft, is het cruciaal om zo snel mogelijk te handelen. Begin met het deppen van de vlek met een schone, droge doek of papieren handdoek. Wrijf niet over de vlek, want dat kan het vuil dieper in de stof duwen.

Koud water is je vriend

Spoel het bevlekte gedeelte van het shirt onmiddellijk uit met koud water. Hierdoor worden veel vlekken, vooral lichte, verminderd of volledig verwijderd. Dit scheelt veel tijd met het schoonmaken en zo kan je een wit shirt wit krijgen.

Voorbehandeling

Breng een vlekverwijderaar of een beetje vloeibaar wasmiddel direct op de vlek aan. Laat het een paar minuten intrekken, maar laat het niet drogen op de stof. Voor hardnekkige vlekken kun je een oude tandenborstel gebruiken om het wasmiddel zachtjes in de stof te schrobben.

Wassen

Was het shirt volgens de wasinstructies op het label. Gebruik een wasmiddel dat is ontworpen voor kleding wat wit is. Overweeg ook om een bleekmiddel voor kleurrijke kleding toe te voegen, omdat dit helpt om de witheid van het shirt te behouden zonder de stof te beschadigen.

Luchtdrogen

Droog het shirt niet in de droger. De hitte van de droger kan resterende vlekken vastzetten, waardoor ze moeilijker te verwijderen zijn. Doe je dit wel, krijg je jouw witte shirt niet meer zo wit als voorheen. Hang het shirt dus lekker op aan je wasrek.
haryo setyadi acn5eraesb4 unsplash 2

Voorkomen is beter dan genezen

Wil je je witte shirt zo lang mogelijk stralend wit te houden? Volg dan de onderstaande preventieve tips.
Eet voorzichtig: Het lijkt misschien eenvoudig, maar let extra op wanneer je eet of drinkt terwijl je een wit shirt draagt.
Gebruik een slabbetje of handdoek: Als je iets eet dat vlekken kan veroorzaken, zoals pasta met rode saus, overweeg dan om een slabbetje of handdoek over je shirt te leggen.
Draag een schort: Als je kookt of klusjes doet die vlekken kunnen veroorzaken, bescherm je shirt dan met een schort.
Een wit shirt schoonmaken hoeft geen nachtmerrie te zijn. Door snel te handelen en het shirt op de juiste manier te behandelen, kun je het weer stralend wit krijgen. En met een beetje voorzorg kun je die vervelende vlekken in de eerste plaats voorkomen. En lukt dat niet? Dan weet je door dit artikel hoe je een wit shirt weer wit krijgt.
Wil je meer tips over een wit shirt weer wit krijgen, of andere witte was schoonmaken? Bekijk dan onderstaande video van Schoonmaken met Marja.
Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55