Skip to main content

Lifehack: Kom er eindelijk achter wie er op je Netflix account zit

22/08/2021
netflix
Beeld: Unsplash/Alin Surdu

We kennen het allemaal: je hebt je popcorn en dekentje erbij, helemaal klaar voor een avondje Netflix en chill. Totdat je het bericht krijgt dat gegarandeerd je avond verziekt: er zitten te veel mensen op dit account. Jij betaalt, maar je hebt je wachtwoord met zoveel mensen gedeeld dat je zelf niet eens van je abonnement kan genieten. Het ergste van alles is dat je niet weet wie er op je account zit. Je kan diegene dus ook niet vriendelijk verzoeken van je account te gaan. In minder erge gevallen zal het een vriend of familielid zijn, in ergere gevallen kan het ook een ex-partner zijn. Je hoeft je echter niet langer druk te maken. Wij hebben namelijk de lifehack waarmee je eindelijk alle ongewensten van je Netflix account kan kicken.

Wil je erachter komen wie op je account zit, zal je eerst in moeten loggen op Netflix via de browser. Klik helemaal rechtsboven op het icoon van je profiel en vervolgens op ‘Account’. Bij de accountinstellingen heb je de optie ‘recent device streaming activity’. Als je hierop klikt, kun je alle apparaten zien die onlangs hebben ingelogd via jouw Netflix account. Daarnaast staat er ook een locatie en wat voor soort apparaat het was, zoals tv, pc, of een iPhone. Misschien herken je hiermee niet meteen wie er op je account zit, maar je weet in ieder geval dat jij het niet was. En wellicht is de locatie genoeg voor jou om wel te achterhalen wie het is.

Om de ongewenste persoon in kwestie van je Netflix account te kicken, hoef je enkel uit te loggen bij de andere apparaten. Vergeet niet hierna je wachtwoord te veranderen, anders kan iemand gewoon weer inloggen en heeft het allemaal geen zin. Helaas is er niet de optie om slechts bij één apparaat uit te loggen, wellicht dat dit in de toekomst nog een optie wordt!

Leave a Reply