Skip to main content

Manager van McDonald’s moet 105 miljoen terugstorten

16/12/2021
Beeld: Unsplash/Visual Karsa

Een voormalige manager moet een bedrag van 105 miljoen dollar (€92,5 miljoen) terugbetalen aan McDonald’s. Het bedrijf had de manager ontslagen voor grensoverschrijdend gedrag, maar moest het bedrag overmaken als ontslagvergoeding. 

Easterbrook zou meerdere seksuele relaties hebben gehad met collega’s. In het onderzoek hiernaar heeft hij geknoeid met bewijs en hebben gelogen over het aantal relaties. Na een anonieme tip werd er onderzoek gedaan naar de relaties. Na het ontslag en vertrek van de manager werd er in zijn bedrijfsmail tientallen seksueel expliciete foto’s, video’s gevonden. Hij zou ze als bijlagen hebben verstuurd naar zijn persoonlijke e-mailadres. 

Na de vondst heeft McDonald’s de manager voor de rechter gesleept om de ontslagvergoeding van 105 miljoen terug te krijgen. Uiteindelijk kwam het tot een schikking tussen beide partijen en moet het volledige bedrag teruggestort worden. De manager komt er ‘goed’ mee weg, want McDonald’s kon ook een schadevergoeding vragen.

McDonald’s probeert de juiste stappen te zetten. Alle medewerkers krijgen sinds dit jaar een verplichte cursus anti-intimidatietraining

Leave a Reply