Skip to main content

Mario Cash helpt jongeren in de buurt!

13/11/2021
Beeld: Instagram / Mario Cash

Mario Cash is uitgenodigd als ervaringsdeskundige voor het NPO-programma Drop It. In het programma komen onderwerpen aan bod die worden uitgelicht door ervaringsdeskundigen. In aflevering drie gaat het over wapenbezit in Nederland. Ook vertelt Mario Cash in het programma hoe hij op zijn eigen manier zijn buurt probeert te helpen. 

Het is fijn om te zien dat rappers/artiesten steeds meer de optie krijgen om over onderwerpen te praten die los staan van het werk dat ze doen. Door het optreden van de ervaringsdeskundigen valt het niet op dat de host van het programma Drop It totaal geen affiniteit heeft met het onderwerp. 

‘Ben je goed in wiethokken maken? Dan ben je de beste timmerman.’

Mario Cash tijdens een workshop voor jongeren

Los van het talkshow-gedeelte neemt Mario Cash de mensen mee ‘behind the scenes’. Met Artbeat Studio’s heeft Mario een podium gecreëerd voor jong talent en als het talent niet komt naar de studio? Dan gaat Mario Cash naar het talent op straat. Als een soort buurtvader vraagt Mario aan de jongeren of ze hun best doen op school. De vraag wordt meestal beantwoord met een lach en een box. Hopelijk ziet het stadsdeel van Amsterdam Zuid-Oost wat het profijt is van dit soort initiatieven en wordt dit uitgebouwd naar een officiële samenwerking. Zie hieronder de beelden:

Leave a Reply