Skip to main content

McDonald’s ‘As Featured In’-menu verwijst naar bekende filmscènes

11/10/2023

McDonald’s is terug met een nieuwe samenwerking, en niet zomaar een! Deze keer slaan het Londense skatemerk Palace en de fast service keten hun handen ineen. Je kunt deze exclusieve collab bemachtigen door een QR-code op je Big Mac-verpakking te scannen.

In Nederland heeft de Big Mac tijdelijk een ‘As Featured In’-verpakking. Hierop vindt je de QR-code waarmee je de unieke Palace x McDonald’s merchandise kunt bestellen. Daarbij zit ook een tijdelijke Loki-saus die je kan scannen via Snapchat om een unieke Loki-lens te unlocken.

McDonald’s gaat vaker bijzondere samenwerkingen aan, zoals eerder met grote artiesten als Travis Scott en Ye. Palace heeft op haar geheel eigen wijze een skate-assortiment gemaakt, ontworpen ter ere van de nieuwste McDonald’s campagne. Deze collectie bevat hoodies, t-shirts en skateboards met de unieke stijl van beide iconische merken. Maar er is meer! De fast service keten introduceert ook het ‘As Featured In Meal’, wat een verzameling is van fan-favorite menu-items die hun opwachting hebben gemaakt in iconische films en series zoals Seinfeld, The Office, The Fifth Element en Coming to America. 

Wij zetten een aantal van deze memorabele McDonald’s appearances op een rij.

Coming to America (1988) 

In deze filmklassieker zien we hoofdrolspelers Eddie Murphy en Arsensio Hall een baantje nemen bij McDowell’s, wat een parodie is op de fastfoodketen. Zo heet de Big Mac in de film ‘Big Mick’.

Pulp Fiction (1994)

In de iconische Pulp Fiction zien we hoofdpersonages Jules Winfield en Vincent Vega een gesprek voeren over de vergelijkingen tussen Europa en Amerika. Er wordt gesproken over onder meer de Quarter Pounder en de Big Mac.

The Day the Earth Stood Still (2008)

In deze vernieuwde versie van de film uit 1951 treedt Keanu Reeves op de voorgrond als Klaatu. Hij ontmoet een lid van zijn buitenaardse soort die zich verborgen houdt op menselijke locaties, zoals McDonald’s.

Big Daddy (1999)

In de scène bij de kassa van McDonald’s plaatsen Julian en Sonny een bestelling voor een ontbijt. Echter, ze zijn te laat; na 10:30 wordt er geen ontbijt meer geserveerd.

The Flintstones (1994)

In de live-actionversie van de klassieke tekenfilm rennen de Flintstones langs een ‘RockDonald’s’. Sommige McDonald’s-filialen werden in werkelijkheid tijdelijk een RockDonald’s om de film te promoten. Hierna kwamen er verschillende Happy Meals-speelgoed in Flintstones-thema uit.