Skip to main content

Mensen die kip hebben gekocht in de VS hebben recht op vergoeding

24/09/2021
Beeld: Flickr / Pietro Tranchida

Als je in de afgelopen tien jaar kipproducten in de Verenigde Staten hebt gekocht, kom je in aanmerking voor vergoeding. Dat na een rechtszaak die was aangespannen tegen vleesverwerkers van kip. 

USA Today meldt dat mensen die van 1 januari 2009 tot en met 31 december 2020 kip hebben gekocht hebben mogelijk recht op wat geld terug. Het zou gaan om een schikking van $ 181 miljoen. Die is gemaakt met de volgende bedrijven: Fieldale Farms Corporation, George’s, Mar-Jac Poultry, Peco Foods, Pilgrim’s Pride en Tyson voedingsmiddelen. De Broiler Chicken Antitrust Litigation-zaak beweert dat de bovengenoemde bedrijven prijsafspraken hebben gemaakt.

Volgens de schikking zijn degenen die in aanmerking komen om geld van de rechtszaak te ontvangen personen die indirect verse of diepgevroren rauwe kip hebben gekocht. Kip dat niet onder de schikking valt: halal, koosjer, vrije uitloop of biologisch.

Mensen uit verschillende staten komen in aanmerking om een ​​claim in te dienen. Het gaat om Californië, District of Columbia en nog 22 andere staten. De totale uitbetaling is nog niet vastgesteld. Consumenten worden echter dringend verzocht om vóór 31 december 2022 online te controleren of ze in aanmerking. Via www.overchargedforchicken.com of door te bellen naar 1-877-888-5428.

Leave a Reply