Skip to main content

Mickey Drexler: ‘Kanye West had nooit ja moeten zeggen tegen GAP’

05/08/2021
kanye west gap
Beeld: Flickr / Allan Slank

Volgens oud Gap CEO, Mickey Drexler, had de deal tussen Kanye West en Gap nooit moeten gebeuren. In een interview met Yahoo Finance Live zei Mickey Drexler dat een langdurige samenwerking met het merk “niet werkt voor iemand als Kanye West”. 

“Ik zou dit waarschijnlijk niet moeten zeggen, maar ik heb hem gezegd dat hij de deal niet moet sluiten omdat het naar mijn mening geen zin heeft. Hij is geen bedrijfspersoon en Gap is een groot bedrijf.” Legt Drexler uit. 

Drexler zei verder dat het Yeezy x Gap-partnerschap al een commercieel succes is gebleken, ondanks de relatief trage uitrol. De oud-ceo wees op de release van de Yeezy Gap Round Jacket, die naar eigen zeggen direct na de release miljoenen dollars opbracht. Het precieze bedrag: zeven miljoen dollar. De samenwerking laat duidelijk zien dat het niet voor iedereen logisch hoeft te zijn, zolang er maar wordt verdiend. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de recente samenwerking tussen Virigil Abloh en Franse conglomeraat LVMH. Abloh zei in een LVMH-verklaring: “Dit is een ongelooflijk nieuw platform om de verstoring die we samen hebben bereikt naar een geheel nieuw niveau te tillen.”

Kanye West’s Gap x YEEZY deal is een overeenkomst van tien jaar tussen beide partijen, met de optie om na vijf jaar te verlengen. Gap zal royalty’s en potentieel eigendomsrechten betalen aan Yeezy, dat uitsluitend eigendom is van Kanye West, op basis van verkoopprestaties. De rapper en ontwerper werkte in zijn tienerjaren bij Gap en het was altijd zijn droom om de Steve Jobs van GAP te worden. Hoewel de meningen over Kanye’s keuzes verdeeld zijn, valt er niet te ontkennen dat het vaak succesvol voor hem aanpakt.

Leave a Reply