Skip to main content

Mike Tyson was slechts 7 jaar oud toen hij in aanraking kwam met cannabis

18/09/2023

Mike Tyson was in Amsterdam om zijn eigen coffeeshop ‘Tyson 2.0’ te bezoeken. Complex NL interviewde hem over zijn bokscarrière en liefde voor marihuana. Zo kwam hij al op zijn 7e in aanraking met de plant.

De oud-bokser staat erom bekend dat hij al jarenlang marihuana en wiet gebruikt. Zo vertelde hij dat hij al op zijn 7e voor het eerst in aanraking kwam met cannabis. Tyson heeft meer dan 20 jaar op het hoogste niveau gebokst en gebruikt deze middelen om zijn zenuwen te kalmeren en de pijn van twee eerdere operaties te verminderen. Iron Mike ziet zijn eigen coffeeshop als een overwinning: “The sky is the limit, we gaan nog veel meer doen in dit land. Ons doel is uiteindelijk over de hele wereld mijn coffeeshops te openen.”

Vijf jaar geleden opende de oud-bokser een wietboerderij in California City, waar marihuana sinds 1996 voor medische doeleinden gebruikt mag worden.

Sinds 2018 is het ook voor recreatief gebruik toegestaan, maar Tyson rookt zijn wiet niet zoals de meeste Amsterdammers: “Ik rook mijn wiet puur in een joint, zonder toegevoegde tabak.”

Mike Tyson zijn bokscarrière

Dat Tyson een bokslegende is, wisten we allemaal. Van de 58 wedstrijden won hij er liefst 50. Soms won hij wedstrijden in de eerste 30 seconden. Op de vraag of hij liever een korte of lange wedstrijd vecht, vertelde hij dat zijn voorkeur uitgaat naar een korte wedstrijd: “Ik won altijd het liefst in de eerste ronde, dan kon ik lekker vroeg naar huis.” Verder gaf hij nog advies gericht aan zijn Nederlandse fans: “Het leven is mooi, geef nooit op. Het wordt altijd beter.”

Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.