Skip to main content

Naomi Osaka krijgt een Black Barbie Doll

13/07/2021
Naomi Osaka

Representation matters! Naomi Osaka is de dochter van een Japanse moeder en een Haïtiaanse vader. Zij is opgegroeid in Japan, maar verhuisde met haar gezin naar de Verenigde Staten. Eenmaal gevestigd in de VS begon zij onder begeleiding van haar vader met tennissen. Haar vader, Leonard François, werd geïnspireerd door de bekende zusters Williams en besloot van zijn dochters ook self taught tennisspeelsters te maken. Naomi groeide enorm in het spel en behaalde veel noemenswaardige prijzen maar in 2021 winnen van haar eigen idool Serena Williams is een moment dat eruit sprong. Omdat Naomi een voorbeeld is voor velen wordt zij vereerd met haar eigen Barbie Doll.

In juni 2021 kwam er ophef in de media omdat Naomi de pers niet te woord wilde staan. Achteraf heeft zij aangegeven dat dit een persoonlijke en belangrijke keuze was voor haar. Zij plaatste haar mentale status op nummer 1. Voor Serena Williams was dit een bekende situatie, zij sprak openlijk haar steun uit naar Osaka. 

Al sinds 2019 heeft Naomi een partnerschap met het speelgoed bedrijf Mattel. Zij voelde zich vereerd om een van de “shero” dolls te worden. Vandaag is de barbie doll uitgebracht. Het doel van deze poppen is het inspireren van de jongere generaties. De Barbie Role Model Naomi Osaka lijkt sprekend op de real life Naomi. De details zijn te gek! Zij draagt de Nike Outfit waarin zij de 2020 Australië Open speelde. De pop kon je voor $29.99 aanschaffen, maar die is uiteraard binnen no time uitverkocht. 

Leave a Reply