Skip to main content

New York zit in een noodtoestand door orkaan Ida

02/09/2021
New York
Beeld: Tayfun Coskun/Anadolu Agency/Getty

Burgemeester Bill de Blasio riep woensdagavond een noodtoestand uit nadat overblijfselen van de orkaan de stad in spoelden. Net als New York zijn ook Pennsylvania en New Jersey getroffen door heftige overstromingen. 

Gouverneur Phil Murphy van New Jersey roept ook een noodtoestand uit. In Pennsylvania tekende Gouverneur Tom Wolf een proclamatie van de noodtoestand. 

Volgens het National Weather Service Office treft zo een plotselinge overstroming New York voor het eerst. 

De website die bijhoudt hoeveel mensen stroom verliezen over het land rapporteert het volgende. Bijna 30.000 mensen in New York zitten momenteel zonder stroom. In New Jersey ligt dit aantal op 80.000 mensen. Pennsylvania overtreft beide steden met 118.000 mensen zonder stroom. 

Op social media verschijnen er dramatische video’s van de overstromingen. Verschillende metrostations in New York lopen over door het water. 

De bewoners van de stad kregen eerder op de avond een noodwaarschuwing om voorzichtig te blijven. “Dit is een gevaarlijke en levensbedreigende situatie, probeer niet te reizen tenzij je vlucht voor de overstroming of een bevel hebt voor evacuatie” gaf de noodwaarschuwing aan. 

Newark Liberty International Airport werd ook geraakt door de overstroming. 

Leave a Reply