Skip to main content

Nieuwe muziek deze week: Baby Keem, Poke, Belly, Rico, Ta Joela en meer

27/08/2021
Beeld: carlito.gp

Het is weer vrijdag en dus tijd voor de nieuwe muziek van deze week. Met deze week een nieuw nummer van Baby Keem samen met zijn neef, Kehlani’s debuutmixtape is online te vinden, Poke en Ir-Sais hebben waarschijnlijk een late zomerhit te pakken, Ta Joela heeft het over zijn ego in een nieuw nummer en nog veel meer.

Baby Keem ft. Kendrick Lamar – Family Ties 

Kendrick was in 2020 letterlijk op één samenwerking te vinden. De TDE-legend is zeer selectie als het gaat om samenwerkingen. Het is dan ook leuk om te zien dat zijn neef Baby Keem een uitzondering is op de situatie. In een teaser, die in zijn achteruit wordt afgespeeld, werd de video aangekondigd. De video begint met een moshpit, dan weet je al hoe laat het is. 

Poke & Ir-Sais – Konsentra 

Afgelopen woensdag gooide Poke de teaser van het nummer Konsentra al online, niet te verwarren met het gelijknamige nummer van Rich Kalash, het bleek een heerlijk voorproefje op een geweldig nummer. Het nummer is overigens geproduceerd door multi-platinum producer Trobi.   

Belly – ‘See you next Wednesday’

‘See You Next Wednesday’ is het derde studioalbum van de Palestijns-Canadese rapper Belly. Het heeft enige tijd geduurd voordat de fans weer nieuwe muziek van Belly kregen. Vorig jaar gaf Belly een verklaring voor de afwezigheid, hij was jaren in therapie voor depressie en PTSS. Gelukkig gaat het nu beter en was zijn sessie bij LA Leakers een lekker voorproefje op het album. 

Rico – Rated R

Na jaren stilte is Rico al een tijdje terug. Rico tekende in juli van dit jaar bij het Fakkelteit label van sticks en sindsdien blijft nieuwe muziek komen. Na de singles is het nu dus tijd voor een nieuw album genaamd ‘Rated R’. 

Jackboy – Jackboy 2 

Jackboy heeft een nieuw album uitgebracht genaamd ‘Jackboy 2’, een vervolg op het eerdere album genaamd ‘Jackboy’ die in 2020 uitkwam.  

42 Dugg – Free Dem Boyz (Deluxe Editie)

Terwijl hij met Complex sprak, legde 42 Dugg uit dat hij de hele Free Dem Boyz wilde maken over het proberen zijn vrienden te bevrijden. Zelfs de uptemponummers zijn bedoeld om die boodschap weer te geven. Dat het album een deluxe versie heeft gekregen, maakt het concept achter het album zoveel beter. 

Ta Joela – Ego

Als je het nummer Ego van Ta Joela hoort, zou je denken dat hij het al jaren doet. In een recente Instagrampost geeft Joel toe al sinds zijn 16e bezig te zijn met muziek. Om 12:00 vandaag kan je de clip online terugvinden die bij het nummer Ego hoort.

Kehlani – Cloud 19

Kehlani heeft haar debuutmixtape ‘Cloud 19’ uit 2014 opnieuw uitgebracht. Het is voor het eerst te horen op alle streamingdiensten. 

The partysquad & Antoon – Systeem ft. Young Ellens

The Partysquad brengt samen met Young Ellens en Antoon een nieuwe single uit: Systeem. Maandag droppen ‘De Bazen van de Club’ een bijbehorende videoclip. Systeem is de opvolger van de recent uitgebrachte track Freak Dingen. Hiermee luidde The Partysquad een nieuw hoofdstuk in, waarin samenwerkingen met Nederlandse artiesten nog meer centraal staan.

Lil Tecca – We Love You Tecca 2

Lil Tecca’s debuutmixtape, ‘We Love You Tecca’, had geen samenwerkingen en ging platina, waardoor hij in een exclusieve club terechtkwam. Tecca pakte het deze keer anders aan voor ‘We Love You Tecca 2’ , hij heeft dit keer gekozen voor samenwerkingen.

Gedeeld op Instagram:

Pearl Ramos x Architrackz – Los Laat

BTS ft. Megan Thee Stallion – Butter

Headie one – 2 chains

ICE – Rasi

Chief keef – Harley Quinn

JayKoppig ft. JoeyAk – Youths

Meek Mill, Lil Durk ft. Lil Baby – Sharing Locations

Ares – Geen Orde

Baby Keem ft. Kendrick Lamar – Family Ties

eervolle vermelding:

Babyface Ray ft. Big Sean – It ain’t my Fault

Icewear Vezzo, lil baby – Know The Difference

Joyner Lucas x Lil Tjay – Dreams Unfold

Leave a Reply