Skip to main content

Nieuwe Nike Uv-reactive AF1’s reageren op Uv-licht

03/08/2021
nike uv
Beeld: Solebox

De klassieke witte low-cut Air Force One’s heeft zo goed als iedereen wel in de gang staan. Maar zoals we weten zitten ze bij Nike niet graag stil. Het merk staat bekend om haar innovatieve ideeën en deze drop zal daar niet voor onderdoen. Nike heeft namelijk de nieuwste Air Force Ones zo ontworpen dat ze reageren op Uv-licht. Het swoosh logo verandert van wit naar hetzelfde lichtblauw als de zool. Ook de witte hiel verandert van kleur. Deze wordt bij blootstelling aan Uv-licht een paarsig roze.

nike uv
Beeld: Nike

Nike Uv

Het witte leer waar de Nike schoenen van zijn gemaakt, is op bepaalde plekken behandeld met fotochrome inkt. De schoenen lijken in eerste instantie helemaal wit met een lichtblauwe zool, maar veranderen bij blootstelling aan Uv-licht. Op deze manier krijgen de patta’s dus een nieuwe look als het zonnetje schijnt!

Op 17 september zullen de One’s in de winkel liggen, maar de verwachting is dat ze snel weg zullen zijn. De sneakers worden namelijk al op veel marktplaatsen en resell websites aangeboden voor ongeveer $150. Bij SideStep komen ze als het goed is op de releasedag beschikbaar. De retailprijs is $119,99. Voor nu weten we dat Nike alleen nog de witte versie die lichtblauw en roze wordt uitbrengt, maar de mogelijkheden met Uv-licht lijken eindeloos.

Leave a Reply