Skip to main content

Nike klaagt StockX aan wegens sneaker NFT’s

04/02/2022
Afbeelding via Unsplash

Nike heeft donderdag een rechtszaak aangespannen tegen StockX en beschuldigde de sneaker resell gigant ervan zijn handelsmerken zonder toestemming te gebruiken om NFT’s op de markt te brengen en te verkopen “tegen sterk hoge prijzen aan nietsvermoedende consumenten”. In de federale klacht zegt Nike dat StockX, door “Vault” NFT’s te maken die voornamelijk zijn gebaseerd op populaire Nike-sneakers, inbreuk maakt op zijn handelsmerken.

“Nike heeft de Nike-branded Vault NFT’s van StockX niet goedgekeurd of geautoriseerd”, luidt de klacht. “Die niet-goedgekeurde producten zullen consumenten waarschijnlijk in verwarring brengen, een valse associatie creëren tussen die producten en Nike, en Nike’s beroemde handelsmerken afzwakken.”

Nike had verder geen commentaar op de rechtszaak, daarbij verwijzend naar een beleid tegen openbare verklaringen over lopende rechtszaken. StockX heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. Nike eist ​​dat StockX verboden wordt om zijn NFT’s die Nike-merken gebruiken te verkopen of promoten. Ook wil Nike dat de resell site de NFT’s vernietigt en de door Nike geleden schade vergoedt.

Nike heeft zwaar geïnvesteerd in de metaverse en heeft onlangs een nieuwe divisie opgericht met de naam Nike Virtual Studios. In december 2021 nam Nike het NFT-merk ‘RTFKT’ over, dat in de toekomst zal opereren onder de nieuwe Virtual Studios-divisie van het merk.

Leave a Reply