Skip to main content

Nines riskeert lange celstraf na bekentenis voor het importeren van 28 kg cannabis

12/08/2021
Beeld: instagram / @csbnines

De Engelse Rapper Nines riskeert een gevangenisstraf nadat hij heeft toegegeven 28 kg cannabis geïmporteerd te hebben. Het zou gaan om transport vanuit Polen en Spanje naar het Verenigde Koninkrijk. Nines stond eerder bovenaan de UK Album Chart met ‘Crabs In A Bucket’, zijn derde album dat in 2020 nummer één bereikte. Vorig jaar werd Nines ook uitgeroepen tot beste hiphop act bij de Mobo Awards en kreeg de prijs voor album van het jaar. Dit na het verslaan van Stormzy, J Hus, Lianne La Havas en Mahalia.

De 31-jarige rapper, wiens echte naam Courtney Freckleton is, pleitte donderdag schuldig aan drugs- en witwaspraktijken. Nines gaf toe dat het importeren in twee etappes is gelukt. Voor het witwassen staat er momenteel een boete open van iets meer dan €100.000.  Nines ontkende nog twee andere aanklachten van samenzwering om cannabis te leveren en samenzwering om cocaïne te leveren. Door tekort aan bewijs hebben de aanklagers ervoor gekozen om die laatste twee beschuldigingen te laten vallen. 

Nines werd opgepakt in juni van dit jaar. De arrestatie heeft vermoedelijk plaatsgevonden door een internationale politieoperatie gebaseerd op berichten van Encrochat. Franse onderzoekers wisten vorig jaar de app Encrochat te hacken. Door de hack zijn er duizenden criminelen over de hele wereld getraceerd. Als de verwachtingen kloppen kan Nines een lange gevangenisstraf verwachtingen. 

Leave a Reply