Skip to main content

Noah verbreekt ouderwetse beauty standards in documentaire ‘DOORBREKEN’

30/10/2021
doorbreken
Beeld: Herman van Gestel

Er is niets waar deze generatie meer van houdt dan jongeren die hun dromen volgen, ondanks de ouderwetse standaarden die de maatschappij en bepaalde industrieën nog steeds hanteren. Dit is ook te zien in de nieuwe documentaire ‘DOORBREKEN’, waarin Rumag de 20-jarige Noah Zantman volgt. Noah wil model worden, maar krijgt continu te horen dat hij niet lang genoeg is om door te breken in de modellenindustrie.

Gelukkig leven we tegenwoordig in een tijd waarin jongeren een hustler spirit hebben zoals nooit tevoren. De huidige generatie gelooft niet meer in de ouderwetse standaarden en hervormt de beauty standards, door het wél te maken als een kort model, als een dik model of als iemand met een handicap. Zo ook Noah. Hij laat zich niet uit het veld slaan door de barrières die hij ervaart in de modellenwereld. Sterker nog, hij gebruikt het als motivatie om nog harder voor zijn dromen te gaan.

Dat is dan ook precies waar de documentaire DOORBREKEN over gaat. Het is de eerste in een aankomende serie, gericht op in jezelf geloven, zowel privé als op het gebied van je carrière. Dit is wat Noah ons ook laat zien. Hij werkt samen met Rumag om zijn droom waar te maken. Zijn doel hierbij is om toch een call back te krijgen van een groot modellenbureau, ondanks zijn lengte. Hiervoor krijgt Noah hulp van Mariana Verkerk, een Nederlands-Amerikaans model en catwalkcoach. Na een succesvolle carrière als model, zet Verkerk zich nu in om anderen te helpen hun modellendroom waar te maken. In samenwerking met model Mauritz Briët en topfotograaf Herman van Gestel, kijken ze kritisch mee met Noah en geven ze hem het benodigde advies. Het resultaat is een prachtige documentaire over geloven in jezelf en je dromen volgen, zelfs wanneer alles je daarin tegenwerkt.

Benieuwd of het Noah gaat lukken? Bekijk ‘DOORBREKEN’ hieronder!

Leave a Reply