Skip to main content

Noname: ”Disstrack J. Cole was petty”

25/08/2021
J.Cole tijdens een concert
Beeld: ‘The Off-Season’ cover art

In een interview met het Amerikaanse magazine Rolling Stone sprak Noname over haar heen-en-weer met J. Cole. Ze geeft aan J. Cole vóór en na alle commotie nog gesproken te hebben. De gesprekken zouden plaats hebben gevonden rondom de release van Snow On Tha Bluff. De ‘ruzie’ tussen beide artiesten begon toen de 29-jarige Noname een tweet plaatste.

In het interview geeft Noname toe dat ze had verwacht dat mensen het zouden opvatten zoals er toen werd gereageerd. Men linkte het bericht namelijk meteen aan rappers als Kendrick Lamar en J. Cole. Noname noemde geen namen in de tweet. Maar in het rijtje van top selling rappers zijn er maar een handje vol. Het voelde dan ook niet als een schok voor haar toen Cole met een antwoord kwam. Het is niet raar dat J. Cole zich aangesproken voelde, aangezien hij één van die top selling rappers is. Terugkijkend op de situatie vindt Noname het petty

J. Cole bracht Snow On Tha Bluff uit als antwoord op de tweet en Noname sloeg terug met Song 33. De disstracks die op elkaar waren gericht waren overbodig. De artiesten hadden namelijk gewoon normaal contact met elkaar. Noname had Cole twee dagen voorafgaand aan de release van Snow On Tha Bluff nog gesproken. Ze had Cole benaderd om een open brief aan de industrie te co-signen. Het was een open brief waarin stond dat artiesten zouden weigeren om op te treden waar politie wordt ingehuurd als beveiliging. In dat gesprek had J. Cole het over een nieuw nummer dat hij had gemaakt waar hij best lekker op ging. Noname had geen idee dat de track over haar ging.

Nadat Snow On Tha Bluff was uitgekomen was er weer contact tussen beiden. Noname legde uit: “Hij verontschuldigde zich en zei: ‘Het nummer ging niet echt over jou, het ging meer over een type persoon op internet”, maar het was al te laat. Het gesprek tussen de twee zou gespannen zijn geëindigd. 

Leave a Reply