Skip to main content

Off The Rack #2: Cactus Plant X Denim Tears, Keti Koti Jersey van Filling Pieces en meer

05/07/2022januari 3rd, 2023
Travis Scott in Dior X Travis Scott collectie

In onze rubriek Off The Rack lees je elke week meer over het belangrijkste nieuws rondom mode. Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? Sneaker releases, high fashion collecties, streetwear en alles daartussenin, houden we bij voor jou.

Cactus Plant Flea Market x Denim Tears

In deze collectie die een interpretatie is van Jimi Hendrix zijn “The Star-Spangled Banner”, hergebruiken ze vintage Levi’s pieces. De collectie bestaat uit witte, zwarte en indigo denim jackets en jeans waarop “CACTUS TEARS DENIM PLANT” staat. Hierop staan ook de ‘stars and stripes’ van de Amerikaanse vlag, geverfd in de kleuren van de Pan-Afrikaanse vlag.

De collecties van Tremaine Emory, creative director van Denim Tears, hebben altijd een diepere betekenis: zo legt hij uit dat hij keek naar het iconische optreden van Jimi Hendrix op Woodstock in 1969, waar hij het volkslied van Amerika optrad. Hierbij reflecteerde hij op de hoop en angsten van de lange en polariserende Vietnam-oorlog door een boodschap van inclusiviteit te delen.

Flaneur Homme x Rolling Loud

Flaneur maakt officiële merch voor het Amerikaanse hip-hop festival Rolling Loud. Voor de mensen die het nog niet kennen: Rolling Loud staat bekend als een festival met een van de beste line ups en turn ups in Amerika. Voor deze samenwerking maken ze racer-inspired shirts, longsleeves, t-shirts, een sweater en een cap.

De collectie is nu verkrijgbaar via de website van Flaneur en de website van Rolling Loud.

Filling Pieces Keti Koti Football Jersey

In het kader van Keti Koti – de dag waarop de afschaffing van slavernij in Suriname wordt gevierd, koos Filling Pieces ervoor om een goed doel te supporten. Het ‘Ilonka Elmont Foundation’ is een Surinaams initiatief diens missie is om achtergestelde kinderen en kinderen met speciale behoeftes te ondersteunen. Ze maken hiervoor een football-inspired jersey waarvan alle opbrengsten naar dit goede doel gaan. Op de jersey staan de Nederlandse en Surinaamse vlag afgebeeld als een teken van verbintenis en eenheid voor de Surinaamse diaspora.

Voor de campagne hebben ze een all-star line up van onder andere: Patrick Kluivert, Ryan Gravenberch, Jörgen Raymann, Ray Fuego, Tyrone Marcio en meer.

De jersey is nu verkrijgbaar via de website van Filling Pieces en hun fysieke winkel in Amsterdam.

Travis Scott Dior collectie komt alsnog uit

Het Franse modehuis Dior heeft een stap gemaakt die nooit eerder is gezet, door een collectie te maken met hiphop superster Travis Scott. Tegelijkertijd begaven ze zich ook in een moeilijke situatie; na het Astroworld debacle van vorig jaar kiest Dior ervoor om de collectie toch wel uit te brengen.

De collectie genaamd ‘Cactus Jack Dior’ mixt de elegantie van Dior met een touch van Cactus Jack. Zo verwerken ze de signature cactus van Travis en het Dior Oblique patroon in de kleding. Een van de ‘standout’ pieces van de collectie is de B713 sneaker die gebaseerd is op een skateschoen.

De collectie komt uit op 13 juli en is te verkrijgen via Dior winkels.

OVO werkt samen met Keith Haring voor SS22 Capsule

Drake zijn OVO-label heeft zojuist een hele capsule collectie gedropt met de Keith Haring Foundation. Hierin refereren ze naar Keith Haring’s oude ‘Night Owl’ artwork. Het personage brengen ze weer tot leven met een denim jas, een hoodie, een t-shirt en een pin.

De collectie is nu verkrijgbaar via de OVO-website.

Erykah Badu doet pop up met Market in de Daily Paper store

De iconische Neo-Soul R&B zangeres doet een pop up samen met streetwear label Market. Hier gaan ze exclusieve merch lanceren en kun je zelfs hangen met Erykah Badu. Drank, muziek en kristallen. Gezellig hoor.

De pop up vindt plaats op Woensdag 6 juli van 18:00 tot 20:00 in de Daily Paper store op Bilderdijkstraat 131.

Martine Rose x Nike


De Brits-Jamaicaanse designer staat erom bekend om bekende silhouetten om te toveren naar haar eigen unieke twist (soms letterlijk). Nu kiest ze ervoor om te werken aan de Nike Shox MR4. Tijdens haar SS23 runway show in London liet ze de unieke sneakers zien, die uitkomen in twee kleuren: zwart en wit. Rose maakt een bold statement met dit model en kiest ervoor om het model helemaal aan te passen. Zo is de toebox nu vierkant en zijn de zijkanten strakker en meer gestroomlijnd voor een ‘sleek’ esthetiek. Qua branding heeft ze haar naam op de tong geplaatst en op de rechter binnenzool. Er zijn ook reflectieve accenten op de veters en voorkant van de schoen voor wat extra flair.

We kijken uit naar een releasedatum rond januari 2023.

Palace lanceert nieuwe drop

Deze week dropt het London-based skatemerk meerdere matchende tops en broeken. Zo hebben zij mesh tank tops met passende mesh shorts, maar ook andere leuke styles zoals een crewneck sweater met een regenboog Triferg logo op de achterkant.

De nieuwe drop is verkrijgbaar vanaf 8 juli via de Palace website en hun fysieke winkels.