Skip to main content

Off The Rack #3: Patta, Filling Pieces, Louis Vuitton x Air Force 1 en meer

14/07/2022januari 3rd, 2023
Patta trui autumn winter
Trui uit de Patta AW22 collectie.

Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week meer over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou.

Lack of Guidance x Red Star FC

De Parijse voetbalclub Red Star FC werkt samen met het Amsterdamse label Lack of Guidance. De twee tenues zijn geïnspireerd op klassieke jaren ‘90 tenues en gedeelde waarden tussen Red Star en Lack of Guidance, namelijk: Karakter, Eenheid, Loyaliteit, Talent en Educatie.

Het thuis tenue is in het traditionele groen van Red Star, terwijl het uit tenue zwart is met blauwe details.

De tenues komen binnenkort uit via de Lack of Guidance website.

Louis Vuitton x Air Force 1

Nadat er eerder 200 paar Louis Vuitton Air Force 1’s zijn gemaakt, is er nu eindelijk ook een general release van de collectie. Er zijn verschillende styles waaronder rood en groen, zwart en wit, en een metallic gouden paar. Er wordt verwacht dat er 21 colorways vrij komen voor retail.

De prijzen liggen tussen de €2000 en €2500 en zijn nu verkrijgbaar via de Louis Vuitton winkels en hun webshop.

Patta AW22

In deze nieuwe collectie van Patta staan de vier pilaren van hip hop centraal. Graffiti staat centraal. Hiermee willen ze terug gaan naar de essentie van kunst. Ze hebben een verfrissende blik op vintage stijlen uit de jaren 80, dit is de tijd waarin de oprichters opgroeide. In deze collectie zie je multicolour graphics geïnspireerd door stripboeken, all over print outfits en de typische sterke graphics die je van Patta gewend bent.

De Patta AW22 collectie is beschikbaar op de website van Patta en in de winkels vanaf vrijdag 22 juli.

Daarnaast teasen ze ook een nieuwe colorway van hun samenwerking met Nike. De Air Max One komt terug in wat lijkt op een burnt orange/bruine colorway. Deze schoenen zullen waarschijnlijk binnenkort droppen, dus hou je ogen open voor de release!

Filling Pieces SS23

Filling Pieces dropte laatst de teaser van hun SS23 lookbook uitgebracht. De collectie heet ‘High Sea Voyage’ en is geïnspireerd door de oceaan. “Dit is een plek waar je na kan denken, een plek zonder grenzen. Een plek waar je kunt loskoppelen van de realiteit, ver weg van het dagelijkse lawaai.”

In deze collectie zien we Filling Pieces experimenteren met nieuwe materialen zoals suede, nieuwe technieken zoals crochet knit en meerdere interpretaties van hun iconische pieces. Deze collectie komt waarschijnlijk uit rond december/januari.

1/OFF PARIS

1/OFF PARIS heeft als doel dat kledingstukken niet meer worden weggegooid. Ze streven ernaar dat elk kleding stuk een inspiratiebron blijft. Daarom gebruiken ze voor hun nieuwste collectie coatings, parels, en kralen om een hedendaagse twist te geven aan ‘vintage treasures’.

De collectie is vanaf november verkrijgbaar via de officiële retailers van 1/OFF.

SBLS nieuwe drop

SBLS Studios is een upcoming merk geïnspireerd door jonge creatievelingen. Het merk focust zich op streetwear, kunst, en design vanuit het vrouwelijke perspectief. SBLS streeft naar het samenbrengen van verschillende culturen: “Feel free to create and live in it.”

Vorige week dropte SBLS studios samen met Pretty Girls Like Trap Music meerdere t-shirts voor hun nieuwe ‘All Star Collectie’. Je kunt de laatste items nog kopen op de website van SBLS.

The New Originals: nieuwe CATNA kleuren

The New Originals onthullen nieuwe colorways van hun iconische CATNA items. Ze geven een zomerse tint aan de ‘Creatives Are The New Athletes’ serie. Zo brengen ze deze uit in een paarse tint, een groene tint en een zandkleurige tint.

Wil jij de fashion releases van voorgaande weken terug zien? Check alle ‘Off The Rack’ artikelen hier!