Skip to main content

Off The Rack #43: J Balvin Jordan 3, Daily Paper Laatste Drop FW23 en Skepta Debuteert Met MAINS London

19/09/2023

Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou in Off The Rack.

J Balvin’s Jordan 3 dropt deze week

In 2020 bundelde de Colombiaanse zanger J Balvin voor het eerst zijn krachten met Nike en sindsdien heeft hij gestaag de Jordan-brandlijn verkend. Dit betekent natuurlijk dat hij voor zijn derde samenwerking de Prins van Reggaeton een Air Jordan 3 zal uitbrengen, die hier genoemd wordt naar de zonsondergangen in Medellín. De J Balvin x Air Jordan 3 “Medellín Sunset” staat gepland voor release op 23 september.

Laatste drop Daily Paper Fall/Winter ’23

Daily Paper brengt de laatste toevoeging uit aan hun Herfst/Winter ’23 collectie, en het is een poëtische knipoog met nieuwe silhouetten, prints en textieldetails. Je kunt deze collectie nu verkrijgen via de website van Daily Paper en in al hun flagship stores.

Skepta debuteert London Fashion Week met eigen ‘MAINS’

Na een pauze van vier jaar is Skepta’s modemerk Mains weer terug. Na de aankondiging van de terugkeer eerder dit jaar, heeft Mains gestaag teasers gedeeld via Instagram, waarbij stukken casual werden gepresenteerd door opkomende namen als Central Cee, Corteiz’s Clint, en A$AP Nast. Op 16 september was het eindelijk zover: Mains’ debuutmodeshow tijdens London Fashion Week. De collectie van Mains zat vol met samenwerkingen, waaronder glanzende Beats by Dre-koptelefoons, collaboratieve Timberlands en die grote oranje getinte zonnebrillen van Emmanuelle Khanh. Vaak kan er veel tijd zitten tussen een modeshow en de daadwerkelijke release van de kleding. Maar Skepta brengt de Mains-collectie exclusief uit bij Dover Street Market op zondag 17 september.

Kunstenaar Nina Chanel Abney komt samen met Timberland voor een collectie

Het Future73-initiatief van Timberland werd begin 2023 aangekondigd, waarbij zes wereldklasse creatievelingen werden ingeschakeld om hun iconische 6-Inch Boot opnieuw vorm te geven. Suzanne Oude Hengel leverde unieke gebreide interpretaties, terwijl Samuel Ross van A-COLD-WALL* futuristische versies zonder veters introduceerde. Nu is het de beurt aan de in New York gevestigde creatieveling Nina Chanel Abney, een Amerikaanse hedendaagse kunstenaar die de zwarte cultuur in de schijnwerpers zet via verwijzingen naar ras, geslacht en popcultuur. Abney viert het 50-jarig jubileum van Timberlands 6-Inch Boot door naar de toekomst te kijken en haar gedurfde persoonlijkheid in het historische ontwerp te verwerken. De gehele collectie is nu verkrijgbaar online.  

Mowalola designed eigen Beats by Dre solo

De verbindende draden tussen de wereld van muziek en Mowalola Ogunlesi zijn sterk met elkaar verweven, wat niet alleen te zien is aan haar gelijknamige label, maar ook aan haar creatieve uitingen als kunstenaar. Een samenwerking tussen Mowalola en Beats by Dr. Dre vormt een natuurlijke voortzetting van deze onderdompeling, waarbij hun gedeelde liefde voor muziek als een vorm van creatieve expressie wordt weerspiegeld.

De twee slaan de handen ineen om de Beats by Dre Solo³ draadloze koptelefoons opnieuw vorm te geven, waarbij ze de verstorende energie in het hart van Mowalola weerspiegelen. De koptelefoons komen uit in metallic zilver en zijn voorzien van op maat gemaakte kenmerken, variërend van Mowalola’s “M” logo tot krassen overal, als een knipoog naar het verlangen van het merk naar het avant-gardistische.

Nippa voor Arte Antwerp Autumn/Winter 2023

Arte Antwerp heeft zojuist haar nieuwste campagne voor de herfst/winter van 2023 gepresenteerd – en het Belgische label heeft de opkomende Britse rapper Nippa ingeschakeld om de campagne te leiden in het hart van Londen.

Onlangs heeft Arte Antwerp haar samenwerkingen verstandig gebruikt, zich ondergedompeld in de wereld van voetbal met een samenwerkingscapsule met haar inheemse voetbalclub R.S.C. Anderlecht, en een strakke campagne met A.C. Milan voetballer Rafael Leão. Nu verkent het merk de Britse rapscene en verbindt zich met Nippa, een van de meest veelbelovende opkomende artiesten uit het Verenigd Koninkrijk.

Voor haar nieuwe collectie experimenteert Arte meer dan ooit tevoren met grafische elementen, waarbij pixelkleurenschema’s worden gebruikt die eer betuigen aan de oorsprong van het gebruik van technologie om “leven te brengen in het denkbeeldige.” Je kunt de nieuwe collectie van Arte Antwerp hierboven van dichtbij bekijken en deze zal beschikbaar zijn om te winkelen via de officiële website van het merk vanaf 15 september.

Palace en Carhartt droppen collectie

De laatste release van Palace’s herfst 2023 collectie is in aantocht en brengt een krachtige samenwerking met Carhartt WIP met zich mee, waarbij de kenmerkende ontwerpen van het workwear-label een nieuw jasje krijgen. Voor Carhartt WIP volgt deze release na een succesvolle collectie met sacai, terwijl Palace onlangs haar langverwachte Avirex-collaboratie onthulde. Deze primeur markeert hun allereerste gezamenlijke project, waarbij de Carhartt WIP-merkelementen zijn aangepast met een “Palace”-toets, zowel bij het neklabeletiket als het “C”-embleem. De collectie omvat onder andere de opvallende Michigan-jas met een oversized logo op de achterkant, verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen zoals “Dollar Green Camo,” een was- en zwarte krijtstreep en “Hamilton Brown.” Deze karakteristieke bruine tint siert ook de bib-overalls, terwijl het oversized Master-shirt subtiel merkontwerp biedt in groene, bruine en volledig zwarte uitvoeringen. Daarnaast zijn er co-branded hoodies, pocket T-shirts, dubbele kniebroeken en mutsen beschikbaar. De release van Palace’s Fall 2023 Week 7 collectie staat gepland zowel in winkels als online, beginnend op vrijdag 15 september om 11.00 uur EDT op de officiële webwinkel van het merk, en in Japan op 16 september om 11.00 uur JST op de Palace Japan webwinkel.