Skip to main content

Off The Rack #5: Arte, The New Originals, en meer fashion releases…

29/07/2022januari 3rd, 2023
Daily Paper nieuwe collectie

Wil je meer weten over wat er speelt in de fashion wereld? In Off The Rack lees je elke week meer over het belangrijkste nieuws rondom mode. Sneaker releases, een nieuwe high fashion collectie, streetwear en alles daartussenin. Wij houden het bij voor jou in Off The Rack.

The New Originals: Inner Space Station

Graphic tees, long-sleeves en sweaters. Fashion geïnspireerd op reizen door de ruimte. The New Originals laat via hun Instagram het eerste deel van hun nieuwe collectie zien.

Het gaat om de ontdekking van de ‘space’ in ons: de innerlijke wereld van je eigen verbeelding. De collectie is retro-futuristisch en geïnspireerd door science fiction. Er zijn vloeiende lijnen, organische vormen, en subtiele kleurtinten.

Arte Antwerp deelt FW22 collectie

De nieuwe collectie van Arte Antwerp mag niet ontbreken in Off The Rack.

Deze collectie is gemaakt om de imperfectie van de mens te vieren. Arte is geïnspireerd door ‘ouderwetse’ handwerk technieken, waardoor er ‘imperfecte’ producten ontstaan. Zo zeggen ze: “het echte leven is niet perfect, het is veel interessanter.” Ze hebben zelf, met de hand, motieven gemaakt, en imperfecte patronen gebruikt.

De collectie is hier te verkrijgen.

New Amsterdam Surf Association x SistersJanssen

New Amsterdam, én SistersJanssen vinden het beide belangrijk om samen te werken met vrienden en familie. De twee zijn daarom ook samen gekomen om een limited edition badpak uit te brengen.

In deze samenwerking zien we een goede mix van de werelden van de twee. SistersJansen brengt het vrouwelijke aspect, met de kleuren en vormen, terwijl New Amsterdam het surf-aspect toevoegt.

Reconstruct Collective dropt ‘UNI, you & I’

Voor pride heeft Reconstruct Collective van oude sportkleding 11 uniforms gemaakt. Elke outfit is geïnspireerd door een van de kleuren van de pride vlag. Zo willen ze dat de persoon die het draagt een ‘power ranger’ wordt in deze specifieke kleur. Verschillende sport clubs hebben sport items gedoneerd voor deze collectie.

De enige kleuren die de collectie zelf heeft toegevoegd zijn bruin en zwart. Deze representeren mensen van kleur. “People of color have often been left out of the queer narrative despite being the driving force behind the movement.” zeggen ze op hun Instagram.

Verder staan de zwarte en bruine strepen voor alle mensen die HIV/AIDS hebben, of hebben gehad.

Het is een bijzondere collectie met een bijzondere achterliggende gedachte.

Wil jij de fashion releases van voorgaande weken terug zien? Check alle ‘Off The Rack’ artikelen hier!