Onderzoek bevestigt: Jongeren staan niet achter het coronabeleid

nov 02 2021, 16:06 LIFE
yasmina h p8djpfqehw0 unsplash
De discussie over het huidige coronabeleid lijkt oneindig. In elke vriendengroep is er wel onenigheid over de maatregelen, vaccinaties of andere factoren van het beleid. Eerder zijn er al cijfers naar buiten gebracht over de verslechterde mentale gesteldheid van jongeren, als gevolg van de crisis. Nu heeft ook jongerennetwerk Just Another Network onderzoek gedaan naar de meningen van jongeren over het coronabeleid. Uit dit onderzoek valt te concluderen dat jongeren met de dag minder vertrouwen hebben in de overheid.
Er zijn 6.232 jongeren tussen de 16 en 39 bevraagd tijdens het onderzoek, waarvan de meerderheid (56,5 procent) is gevaccineerd. De resultaten uit het onderzoek tonen aan dat de coronacrisis een negatieve invloed heeft gehad op de mentale gesteldheid van meer dan de helft van de respondenten. Zo geeft 20.67 procent aan zeker stress of mentale klachten te hebben opgelopen en reageert 36,16 procent met 'een beetje'. Dit sluit aan op de uitkomsten van het onderzoek dat CBS eerder dit jaar al deed. Hieruit kwam namelijk naar voren dat een op de vier jongvolwassenen somber, ongelukkig en eenzaam is, als gevolg van de coronacrisis. Bijna de helft van de ondervraagde jongeren geeft dan ook aan totaal niet achter het huidige coronabeleid en het kabinet te staan. Hoewel de meerderheid van de respondenten gevaccineerd is, geeft de meerderheid (58,62 procent) aan ook niet achter maatregelen voor enkel ongevaccineerden te staan.
De resultaten zijn zorgwekkend, maar niet verrassend. Op social media uiten jongeren natuurlijk al veel langer hun ongenoegen over het kabinet en het coronabeleid. Een overweldigende 66,57 procent geeft aan niet te denken dat het OMT en het RIVM oprecht advies uitbrengen. Daarnaast gelooft 79,20 procent niet dat deze organisaties genoeg doen om de belangen van jongeren te beschermen. Ook dit geven jongeren al langer aan, vooral op social media. Want, zoals Talitha Muusse, presentator en ondernemer bij JAMC, terecht stelt, worden de meningen van jongeren niet meegenomen in de traditionele media. Wanneer er in talkshows, op televisie en op de radio discussies worden gevoerd over het coronabeleid, worden jongeren niet uitgenodigd. Ironisch, gezien het feit dat onderzoek keer op keer bewijst dat de mentale gevolgen van de maatregelen, jongeren het hardst treffen.
Bekijk de volledige onderzoeksresultaten hier.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10