Skip to main content

Politie doet gigantische inval bij voetbalclub Juventus

27/11/2021
politie inval juventus
Beeld: Juventus

De ‘Oude Dame’ van Italië zit waarschijnlijk in de problemen. De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft namelijk bezoek gehad van de Italiaanse opsporingsdienst Guardia di Finanza. De opsporingsdienst is verantwoordelijk voor het opsporen en onderzoeken van fiscale delicten en economische fraude. Volgens de justitie in Italië is Juventus schuldig aan ‘creatief’ boekhouden en transferfraude.

Politie inval Juventus

De politie heeft een inval gedaan bij Juventus, omdat de club tussen 2018 en 2021 zou hebben gerommeld met de transferwaarde van spelers. Dit zou gedaan zijn om de regels van Financial Fair Play vanuit de UEFA te omzeilen. In opdracht van justitie werden kantoren van Juventus in Turijn en Milaan doorzocht. Daarbij heeft de opsporingsdienst meerdere documenten in beslag genomen.

Voorzitter Andrea Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved, en voormalig technisch directeur Fabio Paratici, zijn samen met drie anderen aangewezen als verdachten in de zaak. Naast het gerommel met de transferwaarde van spelers, zou Juventus namelijk ook facturen hebben uitgegeven voor niet-bestaande transacties. Volgens justitie gaat het in totaal om circa 50 miljoen euro aan verdachte transacties.

Eén van de deals die nadrukkelijk onderzocht wordt, is het akkoord met Barcelona over de transfers van Miralem Pjanic en Arthur Melo. Juventus heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen en het onderzoek. 

Leave a Reply