Skip to main content

Porsche x Duotone: Kunnen Varkens Echt Vliegen?

25/10/2023

Tarifa, vaak omschreven als het kitesurf walhalla van Europa, was onlangs het decor voor de onthulling van een bijzonder samenwerkingsproject tussen Porsche en Duotone: een kite in het legendarische “Pink Pig” motorsport design. 

Bij aankomst in Tarifa werden we verwelkomd bij het Liam Whaley centrum, waar we een uitgebreide presentatie kregen van deze unieke kite. Op de tweede dag kregen we kitesurflessen. Als beginner kon ik alleen de vlieger leren besturen en controleren – niet verrassend, gezien Tarifa’s reputatie als een van de winderigste steden van Europa. Ondanks mijn beginnersstatus, was het een genot om enkele van de beste kitesurfers ter wereld hun art te zien vertonen.

Het nieuwe model van Duotone belooft optimale prestaties. De inspiratie voor het ontwerp van deze kite komt van de Porsche 917/20 raceauto, beter bekend als de “Pink Pig” of “Big Bertha”. Deze speciale editie is beperkt tot 360 eenheden; een knipoog naar de topsnelheid van de auto die in 1971 deelnam aan Le Mans.

Thomas Kaiser, Marketing Director bij Duotone, benadrukte dat de samenwerking met Porsche verder gaat dan alleen esthetiek. “Het is de fusie van twee werelden – het vakmanschap van Porsche gecombineerd met Duotone’s kite technologie. Het resultaat is een meesterwerk dat niet alleen opvalt door zijn ontwerp, maar ook door zijn ongeëvenaarde prestaties.”

Sandra Siegloch, hoofd sponsoring en partnerschap bij Porsche, voegde eraan toe: “We zijn trots een stukje Porsche-geschiedenis naar de kitesurfwereld en het water te brengen met onze nieuwe speciale editie.”

Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar Duotone’s “Young Blood” initiatief, dat tot doel heeft jonge talenten in de sport te ondersteunen. Dit initiatief biedt niet alleen trainingsmogelijkheden, maar ook cursussen over omgaan met sociale media en het verkrijgen van sponsors.

Het 917/20 model van Porsche heeft een speciale plek in de gelederen van de 917-versies. Deze bijzondere raceauto staat bekend om zijn roze kleur en vleesachtige markeringen, wat het de bijnaam “Pink Pig” gaf. Porsche veroorzaakte in 1971 sensatie op Le Mans met de “Pink Pig”.

De betrokkenheid van Porsche bij de sport heeft de afgelopen jaren een nieuwe dimensie gekregen. Naast de samenwerking met Duotone ondersteunt het bedrijf ook kitesurfers zoals Liam Whaley en Rita Arnaus, en werkt samen met big-wave wereldrecordhouder Sebastian Steudtner. In een wereld waar autosport en kitesurfing samenkomen, toont dit partnerschap tussen Porsche en Duotone aan dat grenzen enkel door onze verbeelding worden beperkt. 

Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.