Skip to main content

Vrouwenbasketbalteam van Puerto Rico doet voor het eerst mee aan Olympische Spelen

29/07/2021
Beeld: Getty Images

Voor het eerst doet de Puerto Ricaanse vrouwelijke selectie voor basketbal mee aan de Olympische Spelen. De afgelopen maanden schreven de dames meerdere malen geschiedenis. Zo waren ze de eerste vrouwelijke selectie die uitkwam voor de FIBA Women’s AmeriCup Finale. Bovendien brachten ze zilver mee naar huis; het hoogst behaalde resultaat ooit.

”Het is een onwijs mooie ervaring om Puerto Rico naar zo’n hoog niveau te tillen. Het is onbeschrijfelijk om hier te zijn nadat zo veel vrouwen hebben gevochten om dit te bereiken. We hebben het waargemaakt.

Pamela Rosado, aanvoerder van het team

De eerste wedstrijd die ze speelden was tegen het Chinese team. Helaas was het niet het debuut waar ze op hoopten, maar het zette de toon voor de rest van het toernooi. Morgen zal het team het opnemen tegen het Belgische team. Als ze deze wedstrijd winnen, maken ze nog kans door te gaan naar de volgende ronde van de Olympische spelen.

Het gevoel van dit veld oplopen is onbetaalbaar. We weten dat we het opnemen tegen de 12 beste teams ter wereld en hebben. Het zit in ons om door te zetten en op ons allerbest te spelen de komende wedstrijden. We hebben onze zinnen gezet op de volgende ronde.

Pamela Rosado

Leave a Reply