Skip to main content

Rapper mogelijk betrokken bij aanslag met SUV in Wisconsin

22/11/2021
suv wisconsin
Beeld: Waukesha Freeman

Meer dan twintig mensen raakten gewond nadat een rode SUV zondag door de jaarlijkse Waukesha Christmas Parade in Wisconsin reed, meldt NBC News. Het Facebook-account van de stad Waukesha legde de angstaanjagende beelden vast van de SUV die langs de camera zoefde, met het geluid van schreeuwende mensen kort daarna.

SUV rijdt in op groep mensen in Wisconsin

De Waukesha Freeman meldt dat de SUV al langs de parade slingerde voordat het evenement zelfs maar begon. Onder de slachtoffers van het voertuig waren meerdere leden van de Waukesha South High School Band. “Mijn zoon kwam net langs met zijn band, Waukesha South, en een wagen kwam er doorheen razen. Hij raakte uiteindelijk een stel bandleden en het ging helemaal de weg op ’, herinnert een deelnemer zich.

“Ik zag dat minstens vijf mensen werden geraakt en ik weet niet waar dat voertuig stopte”, zei een andere getuige. “Ik zag die kinderen vallen… Ik wist dat als dat een van mijn kinderen was, ik er meteen iemand bij zou willen hebben.”

Het gebied is geëvacueerd en er is een locatie voor gezinshereniging aangekondigd. De SUV werd later gevonden in Wisconsin, maar het lijkt erop dat de verdachte niet binnen was. Er is inmiddels wel een verdachte gearresteerd en TMZ meldt dat het een lokale rapper was, genaamd Darrell Brooks Jr. De verdachte zou naar verluid de SUV in zijn videoclips hebben laten zien.

Darrell Brooks Jr. — die de artiestennaam Mathboi Fly droeg — bracht een paar jaar geleden een muziekvideo uit die zich afspeelde in Milwaukee. In de video zie je de rode Ford Escape meerdere keren, die eruitziet als degene die te zien is in de gruwelijke video’s van de Christmas Parade. Youtube heeft de video inmiddels verwijderd.

Bekijk hieronder een video van de SUV die op de groep mensen inrijdt in Wisconsin.

Leave a Reply