Skip to main content

Rechtzaak van de moord op advocaat Derk Wiersum vervolgt

13/07/2021
derk wiersum

Vandaag vervolgt de strafzaak tegen de twee mannen die worden verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum. Wiersum vertegenwoordigde Nabil B, kroongetuige in het Marengo proces, bekend van Mocro Maffia. De strafzaak wordt gehouden in een extra beveiligde rechtszaal op Schiphol, waar ook zwaarbewapende marechaussee aanwezig is. De extra beveiliging heeft niet alleen te maken met de gevoeligheid van deze zaak, maar ook met de aanslag op Peter R. de Vries afgelopen week.

Rechtzaak Derk Wiersum

Derk Wiersum werd op 18 september 2019 doodgeschoten in Amsterdam-Buitenveldert. Getuigen beschrijven dat het wapen van de mogelijke schutter, Moreno B. haperde. Wiersum is vervolgens nog scheldend achter de schutter aangerend en riep: ‘donder op’. Vlak hierna werd hij vermoord. Hoewel er nog geen duidelijkheid is over de aanslag op Peter R. de Vries, hangt er een sterk vermoeden dat de aanslag gerelateerd is aan de moord op Derk Wiersum. Dit, omdat Peter R. de Vries vertrouwenspersoon was van kroongetuige Nabil B., wiens broer Redouan, sinds het proces ook vermoord is. Het OM vervolgt de heren Moreno B. en Giërmo B, maar beiden mannen beroepen zich op hun zwijgrecht tijdens het proces.

Er is inmiddels ook een derde verdachte aangehouden, Anouar T., maar die wordt op een ander moment vervolgd. Het OM heeft vijf dagen uitgetrokken voor het proces, waarbij de strafeisen woensdag bekend zullen worden gemaakt. Je kan de zaak volgen op Twitter. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman deelt live updates vanuit de rechtbank.

Leave a Reply