Skip to main content

Rihanna is officieel miljardair, hoe heeft ze haar imperium opgebouwd?

04/08/2021
rihanna miljardair
Beeld: Getty Images

Forbes heeft zojuist bekendgemaakt dat Rihanna officieel miljardair is. Hiermee wordt ze de rijkste vrouwelijke artiest ter wereld. Riri is natuurlijk begonnen als zangeres, maar heeft inmiddels haar imperium uitgebreid naar cosmetica, lingerie, een kledinglijn en binnenkort voegt ze hier ook parfum aan toe. Fenty is dan ook niet meer slechts de achternaam van ’s werelds grootste popster, het is inmiddels kenmerkend voor een miljardenbedrijf.

Fenty

Toen Rihanna Fenty Beauty oprichtte, was het doel om een make-up lijn te ontwerpen die inclusief was. Het was erg belangrijk voor haar dat er voor elke huidskleur een tint foundation was. Zo veranderde ze de make-up industrie door als eerste cosmeticamerk ooit, veertig kleuren foundation uit te brengen. Deze diversiteit is te zien in alle producten van Fenty Beauty. Fenty Beauty is ook de grootste inkomstenpot van Rihanna en de voornaamste reden dat zij zichzelf nu miljardair kan noemen. Zo schat Forbes haar vermogen op $1.7 miljard, waarvan $1.4 miljard afkomstig zou zijn van Fenty Beauty. Rihanna bezit vijftig procent van het bedrijf, wat ook terugkomt in haar eigen vermogen.

Daarnaast verdient Rihanna natuurlijk ook aan haar lingerielijn, Savage x Fenty. Savage is opgericht vanuit dezelfde missie als Fenty Beauty: inclusiviteit voor allen. Riri wist de gehele mode-industrie te veranderen, door modellen van alle vormen en maten te laten lopen in haar jaarlijkse Savage x Fenty fashion show. Daarnaast weet Riri het internet goed in te zetten om sales te maken. Zowat elke influencer is een Savage Ambassador en deelt dit dan ook graag op haar socials. Het heeft geleid tot een miljoenenbedrijf: Savage x Fenty is circa $270 miljoen waard.

Ook haar luxe kledinglijn ‘Fenty’ heeft bijgedragen aan het feit dat Rihanna nu miljardair is. De superster heeft zich in 2018 aangesloten bij LVMH, het luxemodehuis waar ook merken als Louis Vuitton en Fendi onder zitten. Rihanna wist in het eerste jaar al $550 miljoen binnen te halen aan de collectie. Om nog niet te beginnen over de inkomsten die Riri gegenereerd heeft met haar optredens en de verkoop van haar muziek. Met zoveel inkomsten van haar andere bedrijven, is het niet zo gek dat ze geen nieuwe muziek uitbrengt.

Leave a Reply