Skip to main content

Rolex Rippers stelen dure horloges van golfers

03/08/2021
rolex rippers
Beeld: Wiki Commons

In Engeland hebben twee vrouwen “de Rolex Rippers” als bijnaam gekregen. Het duo schijnt al meer dan veertien mannen te hebben beroofd van hun dure horloges, waarvan de meeste van Rolex waren. Hun doelwitten zijn voornamelijk oude mannen op exclusieve golfbanen.

Een van de mannen raakte zijn Yacht-Master II horloge van $20.000 kwijt: “Deze vrouwen zijn goedgetrainde professionele zakkenrollers, die precies weten waar ze mee bezig zijn. Ze horen waarschijnlijk bij een grotere gang uit London en zijn hier in het rijkere zuiden op zoek naar makkelijke doelwitten.”

rolex rippers
Beeld: Wiki Commons

Rolex Rippers

Volgens verschillende getuigenissen doen de vrouwen alsof ze voor een goed doel werken. Ook zouden ze een Oost Europees accent hebben. De vrouwen zouden zogenaamd handtekeningen voor een centrum voor doven verzamelen. Een van de twee doet zelfs alsof ze zelf doof is, om het echt te verkopen. Vervolgens knuffelt een van de dames de man terwijl hij tekent voor het goed doel, met de arm waar het horloge omzit. Pas als de Rolex Rippers al met de noorderzon zijn vertrokken, voelen de mannen dat hun pols een paar honderd gram lichter is.

Britse autoriteiten geven golfers het dringende advies om waardevolle spullen thuis te laten.

Leave a Reply