Skip to main content

Rolling Loud München: Dag 1 Wizkid, Kodak Black en meer

08/07/2023juli 10th, 2023

Op uitnodiging van Levi’s zijn we afgereisd naar München voor een historische dag in Duitsland, toen het eerste Rolling Loud-festival van het land van start ging. De sfeer was elektrisch en de verwachtingen waren hooggespannen. Het festival beloofde een line-up vol topartiesten en een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezige hip-hopfans. En de eerste dag van het festival stelde zeker niet teleur.

Sheck Wes

Sheck Wes, de energieke rapper uit Harlem, New York, betrad het podium als een wervelwind. Hij bracht zijn klassiekers ten gehore, waaronder ‘Live Sheck Wes’ en ‘Mo Bamba’. Het publiek werd helemaal gek en de sfeer was extreem opzwepend. Helaas moest de show even worden onderbroken omdat de organisatoren moeilijk deden over de opwinding in het publiek. Maar Sheck Wes liet zich niet uit het veld slaan en zette zijn optreden voort met ‘No Bystanders’. Zijn energie was ongekend en zijn podiumaanwezigheid maakte indruk.

Kodak Black

Daarna was het de beurt aan Kodak Black, die voor het eerst in Europa toured. Hoewel hij voornamelijk zijn nummers afspeelde in plaats van live zong, was zijn show een van de meest memorabele optredens die ik ooit heb gezien. Kodak genoot duidelijk van de aanwezigheid van zijn fans en interacteerde veel met hen. Hij nam zelfs video’s op met de telefoons die naar hem werden gegooid. Het was een unieke ervaring om met hem te spreken en binnenkort kunnen we dat met jullie delen.

Wizkid

Om de dag af te sluiten stond afrobeats-superster Wizkid op het programma. Het was prachtig om te zien dat een voornamelijk hip-hopfestival een artiest als Wizkid op het podium bracht. Zijn energieke optreden zorgde ervoor dat niemand stil kon blijven staan. Hoewel zijn muziek meer bedoeld is om op te dansen dan om in een moshpit te belanden, probeerde Wizkid toch een moshpit in het publiek te creëren. Het was een verrassende en verfrissende toevoeging aan de show.

Afterparty

After the party is natuurlijk de after party. De officele Levi’s afterparty, in samenwerking met BSTN en Patta, was een knallende afsluiting van de eerste festivaldag. Met geweldige muziek, heerlijke drankjes en een heerlijke vibe was het feest absoluut onvergetelijk. Het was de perfecte manier om de dag in stijl af te sluiten.

Interviews

Helaas was het onmogelijk om alle artiesten te zien op deze eerste dag van Rolling Loud Munich. Maar in de tussentijd hebben we de kans gehad om met enkele van hen te praten, waaronder Luh Tyler en M Huncho. Het was een geweldige gelegenheid om inzicht te krijgen in hun muziek en persoonlijkheden. Binnenkort delen we de interviews met jullie.

Met nog twee dagen vol geweldige optredens in het vooruitzicht, met onder andere Travis Scott, Lil Uzi Vert en Kendrick Lamar, belooft Rolling Loud Munich een onvergetelijk festival te worden. We kunnen niet wachten om te zien wat de komende dagen nog brengen en met wie we allemaal kunnen spreken!