Skip to main content

Ryan Babel: ”Ik skipte vroeger Ajax trainingen voor…”

18/10/2021
ryan babel

Ryan Babel is de nieuwe gast van Kick ’t Net deze week. De speler van Galatasaray ontving Armin Shah in Istanbul voor een exclusief interview rondom zijn aankomende album. De voormalig speler van onder andere Ajax, Liverpool en Besiktas, blikt bij Kick ’t Net terug op z’n carrière en zijn liefde voor muziek. Zo heeft Babel eerder in kaboela bands gespeeld met vrienden, startte hij al op vroege leeftijd een label en bleef hij gedurende zijn voetbalcarrière actief in de muziekindustrie.

De voetballer deelde dat hij op 15-jarige leeftijd wel eens Ajax trainingen miste zodat hij kon oefenen met kaboela bands. Zijn vader stak hier echter een stokje voor. Ryan Babel vertelt lachend: ”Er was een fase dat ik trainingen van Ajax skipte. Dan ging ik me ziek melden, zodat ik die oefeningen [met de band] kon doen. M’n vader was erachter gekomen en hij kwam me halen. Toen kwam hij op een gegeven moment voor de groep staan. Hij zei: ”jullie weten dat Ryan voetballer is toch? Als jullie echt zijn matties zijn, dan sturen jullie hem weg, want hoeveel van jullie zouden met Ryan willen ruilen?”

Gelukkig kon de voetballer er zelf om lachen en kan hij nu beide passies volgen. Bekijk de volledige aflevering van Kick ’t Net hieronder.

Leave a Reply