Skip to main content

S10, Kans, Appa en meer spreken zich uit over drukte op Zandvoort: ‘middelvinger naar ons’

04/09/2021
zandvoort
Beeld: Instagram

Nederland is in rep en roer sinds de beelden van de Formule 1 in Zandvoort viraal gingen. Er zijn duizenden mensen aanwezig bij het evenement en op de beelden is te zien dat het onmogelijk is om de corona maatregelen na te leven. Er is absoluut geen sprake van anderhalve meter afstand, wat vooral veel woede opwekt bij actoren uit de evenementenbranche. De branche organiseerde onlangs al het #UnmuteUs protest, om aandacht te vragen voor de onevenredige maatregelen. Het is dus niet zo gek dat veel artiesten de huidige beelden als een klap in hun gezicht zien. Op social media is dan ook de nodige ophef ontstaan.

Zo schrijft zangeres S10 op haar Instagram Story: ‘Natuurlijk hard dat dit kan, maar echt een t*ring lijpe middelvinger naar ons’. Artiest Kans geeft op Twitter aan dat hij vindt dat mensen zich nog niet kwaad genoeg hebben gemaakt over het ‘wanbeleid’ van de overheid. Ook geeft hij aan hoe belangrijk het is om het #UnmuteUs protest te organiseren in Den Haag, waar de politieke leiders zich bevinden: ”Heel mooi dat #UnmuteUs protesten ook plaatsvinden in Den Haag 11 september. Als we dingen moeten bespreken, gaan we dat netjes face to face doen en niet van 50 km verderop.”

Ook rapper Appa had genoeg te zeggen over het beleid van de overheid in Zandvoort. Hij begon zijn rant met: ‘Als je na alles nog steeds niet begrijpt dat de overheid schijt aan je heeft, dan is dat een keuze. Het feit dat ze de F1 in Zandvoort door hebben laten gaan, met een record verbrekende drukte tijdens deze zogenaamde pandemie, spreekt boekdelen. Maar als jij werkelijk denkt dat zij deze kritiek niet ingecalculeerd hebben, dan eet je nog gras,” stelde hij op zijn Instagram story. De rapper vervolgde met: ”Blijf gehoorzamen als een makke schaap. Dat is de enige manier voor hun om de controle over ons te kunnen behouden! Stop met gehoorzamen!”

Tim Hofman was even kwaad over de drukte in Zandvoort en uitte ook zijn ongefilterde mening: ”Prins Bernhard Jr. en zijn vrienden wassen vanavond hun pik met in champagne gedoopte briefjes van 100, terwijl de L O S E R S – dat is hoe ons ‘demissionair’ kabinet hen immers ziet- uit de cultuursector hun huur moeten betalen met het feit dat de Jonge ziet dat het schuurt.” Hiermee doelde de presentator op een uitspraak van Minister de Jonge over de kritiek op de drukte. De minister gaf aan te begrijpen dat ‘het schuurt’, maar zei er verder niets inhoudelijks over. En dat, terwijl experts allang hebben aangegeven dat er qua infectiegevaar, geen verschil is tussen het Formule 1 event en grootschalige festivals. De cultuursector zal het #UnmuteUs protest dan ook voortzetten op 11 september , in verschillende steden in Nederland.

Leave a Reply