Skip to main content

Patta x FC Barcelona: Deze modemerken werkten al met voetbalclubs

02/10/2023oktober 6th, 2023

Voetbal en fashion zijn op het eerste gezicht twee verschillende werelden. Toch zien we steeds vaker dat beide werelden de hand ineen slaan voor samenwerkingen. Van Off-White tot aan Daily Paper, steeds meer modemerken creëren ineens een mooie collectie met grote voetbalclubs.

Patta x FC Barcelona x Nike

Het Amsterdamse merk Patta staat bekend om haar iconische samenwerkingen en heeft nu een collectie uit met Nike en FC Barcelona. Eerder dit jaar kwamen de merken al bijeen voor de release van een Air Max-sneaker, en nu hebben ze opnieuw een collectie op de markt gebracht. Dit keer gaat het om een collectie dat een eerbetoon is aan het DNA, passie en liefde van echte voetballiefhebbers. Naast de Air Max-sneaker omvat het project co-branded T-shirts, jassen, hoodies, broeken en een pet.

Jordan x PSG

Sinds 2018 werken Jordan en Paris Saint-Germain jaarlijks samen aan een collectie voor in de Champions League. Diverse items zoals lifestyle-, sportkleding en de Jordan sneaker worden ieder jaar uitgebracht. De Franse topclub is vooralsnog de enige voetbalclub met een samenwerking met de Jordan Brand.

Daily Paper x Ajax

Nog een Amsterdams merk dat zich liet zien aan de voetbalwereld is Daily Paper. Voor het seizoen 2022/2023 creëerde het merk een collectie voor in de Champions League, met als eye-catcher het derde tenue. Het gouden shirt bevatte negen Amsterdamse voetbalpleintjes, die als symbool fungeerden voor het straatvoetbal en alle voetbalpleintjes in Amsterdam.

Yohji Yamamoto x Real Madrid

Yohji Yamamoto is een van de meest gewaardeerde namen in herenkleding. De Japanse modeontwerper werkte samen met de Spaanse gigant Real Madrid in het seizoen 2014-15. De details op het derde Adidas-shirt hebben een drakenmotief over de borst bovenop de strakke kleurstelling.

Arte x Anderlecht

Het Antwerpse Arte ging de samenwerking aan met Anderlecht en bracht een exclusieve streetwear collectie uit, dat uit meerdere items bestond zoals een voetbalshirt, trainingspak en een sjaal. Het exclusieve shirt was razend populair en was binnen 48 uur uitverkocht.

Off-White x AC Milan

High-fashion merk Off-White en topclub AC Milan sloegen in 2022 de handen ineen voor een samenwerking in stijl. De collectie is ontworpen voor zowel de mannen- als de vrouwenteams van de Italianen, waarmee zij zich inzetten voor een inclusievere voetbalwereld.