Skip to main content

Selma Omari kaart ‘achterlating’ aan in nieuwste video

04/08/2021
selma omari
Beeld: Instagram/Selmaomari

Selma Omari staat bekend om haar vlogs, maar ze gebruikt haar platform ook vaak om bewustzijn te genereren over maatschappelijke onderwerpen. In haar nieuwste video heeft ze het over achterlating. Achterlating wil zeggen dat jongeren met een biculturele achtergrond, terug naar het land van herkomst worden gebracht. Dit gebeurt onder het mom van vakantie, maar uiteindelijk worden de jongeren daar achtergelaten. Het is een kwestie die vooral jonge vrouwen treft.

In de video, die Selma Omari maakte in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, deelt ze verhalen die jonge vrouwen haar opgestuurd hebben. De verhalen geven verschillende voorbeelden weer van hoe de ouders ze mee hebben genomen naar hun geboorteland. Sommigen zijn achtergelaten zonder paspoort of geld. De jonge vrouwen zijn genoodzaakt daar een nieuw leven op te bouwen. Zij hebben immers niet de middelen om terug naar Nederland te komen.

‘Belangrijk weetje: achterlating is strafbaar’, legt Selma Omari uit in haar caption. ‘Niemand, maar dan ook niemand mag jou onder valse voorwendselen naar het buitenland brengen en daar laten. Je hebt het recht om in Nederland te blijven als je dat wilt’. In haar video gaat Selma ook in op het feit dat achterlating strafbaar is in Nederland. Daarnaast deelt ze links van organisaties die slachtoffers kunnen ondersteunen.

Bekijk Selma’s video hieronder.

Leave a Reply