Skip to main content

Skepta: ”Ik zou Rihanna’s hardste album produceren”

04/08/2021
Beeld: Flickr

Skepta is klaar met de studio, maar niet met muziek. “Ik heb nog een nummer met Bandokay & Double Lz opgenomen in 2020, maar na het uitbrengen van dat nummer ben ik klaar”, deelde hij eind maart op Instagram. De Engelse artiest joeg veel fans de stuipen op het lijf met deze cryptische uitspraak. De eerste post werd vervolgd door een tweede. Skepta gaf hierin aan dat hij in 2021 is gestopt het opnemen van muziek. Alles zou het jaar daarvoor opgenomen zijn. Het zorgde uiteindelijk voor een stormvloed aan reacties op Twitter.

Na de posts van Skepta in maart, werd het aardig stil. Het is dan ook fijn om te melden dat de rapper zijn uitspraken heeft opgeklaard. Hiervoor moeten we eerst terug in de tijd, naar 2018 om precies te zijn. Skepta krijgt de titel Amuludun van Odo Aje’ – Amuludun betekent ‘entertainer’ in Yoruba (een taal in Nigeria). De titel verwijst naar zijn wereldwijde status als drager van grime, maar ook als erkenning van zijn groeiende ambassadeursrol in het land. De betiteling als chef van zijn ouderlijk dorp wakkert een vlam aan bij Skepta. Hij wil meer betekenen voor zijn mensen, meer betekenen voor de wereld. 

”Ik heb het gevoel dat ik nu gewoon wil vertakken. Ik kan niet slechts een rapper zijn, het is een verspilling van een talent. Rappen is een soort therapie voor artiesten, maar na een tijdje is het alsof ik alles heb gezegd – van een verward Afrikaans kind tot een chef in het dorp van mijn vader. Ik heb mezelf op mijn nirvana geslagen, ik heb mezelf er op de een of andere manier in geslagen.”

Skepta

Skepta omschrijft in een interview een bepaald stigma als het gaat om ondernemerschap. Zo legt hij uit dat als Zwarte mannen willen ondernemen, Jay-Z altijd als voorbeeld wordt genomen. Een duidelijk teken dat er niet genoeg rolmodellen zijn voor Zwarte mannen. Dit ziet Skepta graag veranderen, door groter te denken dan alleen aan het uitbrengen van muziek. De eerste stap is nu gezet. Hij wil produceren. Zo geeft hij aan niet te rappen, voordat hij drie albums volledig geproduceerd heeft. Daarnaast richt hij zich ook op een filmproductie. Als één van de drie producties een album van Rihanna kan zijn, dan is Skeppy tevreden. Hij gelooft zelfs dat hij Rihanna’s hardste album ooit kan produceren. Daarna ziet hij het wel, maar er moet sowieso vier jaar verstrijken voordat Skepta überhaupt overweegt om weer muziek voor zichzelf te maken. Bekijk het volledige interview hieronder.

Leave a Reply